E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri değer kaybetti---

ABD hisseleri değer kaybetti

ABD hisseleri değer kaybetti
13 Ocak 2014 - 16:56 borsagundem.com

ABD hisseleri satıcılı açıldı...

ABD hisseleri, yatırımcılar bu hafta gelecek olan kâr açıklamaları fiyatlamalarını yaparken, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin geçen seneki 10 yılın en büyük rallisinden sonra düşüşe geçti. S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla New York saatiyle 09:31'de 1,839.43 puana geriledi.

"Bence birçok sıkıntı yaşadık ve şu an piyasalar oldukça iyimser hissediyor ve bu da hisseleri olumsuz etkiliyor," diyen Florida merkezli RW Baird & Co.'nun şef yatırım stratejisti Bruce Bittles, "Bu da kısa vadede yatırımların doymuş olduğu anlamına geliyor. Hisseler yeni yıla aşırı güvenle girdi ve bunu sindirene kadar, bu seviyelerde kalmamız muhtemel," diye ekledi.

S&P 500 Endeksi geçen sene 1997'den beri en büyük rallisiyle yüzde 30 yükselmesinden sonra, 2014'te bu zamana kadar yüzde 0.5 kaybetti.
JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp, Goldman Sachs Group Inc., ve Citigroup Inc, S&P 500 Endeksi'ndeki bu hafta çeyreklik açıklamalarını yapacak olan 23 şirket arasında bulunuyor. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerine göre endeksteki şirketlerin kârları 4. çeyrekte yüzde 4.9 artarken, satışların yüzde 1.8 yükselmesi bekleniyor.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, S&P 500 Endeksi'ndeki şirketlerin toplam piyasa değeri, bu şirketlerin toplam tahmini kârlarının 15.6 katı olarak seyretti. Endeks 2013'ü, 2009'un sonundan beri en yüksekte kapattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)