E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD hisseleri değil petrol alın ---

ABD hisseleri değil petrol alın

ABD hisseleri değil petrol alın
23 Şubat 2011 - 00:45 borsagundem.com

Marc Faber, petrol fiyatlarının daha da yükselebileceğini ancak, ABD hisse senetlerinde zorlu bir yıla hazırlanılması gerektiğini söyledi

Marc Faber, "Özellikle petrol fiyatları bu seviyelerden önemli oranda yukarı gidebilir. Diğer emtialarla veya dünyadaki diğer mallarla karşılaştırıldığında petrolün pahalı olduğunu düşünmüyorum. Petrol fiyatlarında daha fazla yükseliş kesinlikle bazı politik problemlere, petrol arzında aksamaya veya global ekonomide büyük bir büyümeye, bağlı" dedi.
ABD hisse senedi piyasasının ise gördüğü en düşük seviyelere göre ikiye katlandığına işaret eden Faber, bu durumun son 100 yılda sadece 3 kez yaşandığına dikkat çekti. Böyle bir durumun 1934´te, sonrakinin ise 1937´de yaşandığını hatırlatan Faber, her iki yılda da 12 aylık getirinin negatif olduğunu vurguladı.
Faber, "ABD´de sadece yatırımcı güveninin çok pozitif olmasını satın almak konusunda biraz dikkatli olmak gerekli. Piyasa hacmi göreceli olarak durgun ve tüm istatistiksel modellere göre piyasa olağanüstü şekilde aşırı alımda. Benim görüşüme göre ABD hisse senedi piyasası er geç gelişmekte olan piyasalardaki aşağı harekete katılacak. Gelişmekte olan piyasalar için aşağı yönlü bir görüşe sahipseniz, ABD hisseleri için çok iyimser olamazsınız. Çünkü ABD´de şirketlerin çoğunun karının yüzde 50 veya fazlası gelişmekte olan ekonomilerden geliyor" diye konuştu.
Faber, gelişmekte olan piyasalarda Hisse senetlerini henüz dibe vurduğunu düşünmediğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serkan yılmaz22 Şubat 2011 20:46

    çok doğr hocam tebrikler.bizim borsalardanda kaçmak lazım 45-50 lere gelene kadar seyretmek lazım.petrol 150& olduktan sonrada gelirler bize 45-50 endeksten tekrar alırlar 150-200 lere çıkartırlar bizde seyreder dururuz.sonrada güçlü ekonomi alsana güzel bir not artırımı ve karı realize et.ne güzel dünya masa başından oyunlar.

  • nonkar22 Şubat 2011 20:35

    süpersin hocam petrol 150& kadar gider ondan sonra bizim gibi ülkelere gelirler ve borsayı uçururlar.o zamanda endeks 45-50 gibi olduktantan sonra girerler ve 150-200 lere kadarda çıkarttırlar.