E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri düşüşle açıldı---

ABD hisseleri düşüşle açıldı

ABD hisseleri düşüşle açıldı
14 Ekim 2013 - 17:34 borsagundem.com

ABD'de yasakoyucuların borç limiti tartışmalarına devam etmesiyle ABD hisseleri yeni haftaya ekside başladı

Amerikan hükümetinin borç tavanına ulaşmasına 3 gün kala yasakoyucuların hâlen tartışmalara devam etmesiyle ABD hisseleri, geçtiğimiz haftayı artıda sonlandırmalarının ardından bu haftaya kayıpla başladı.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.6 kayıpla 1,692.72 puana geriledi. Tahvil piyasası ise Columbus Günü tatilinden ötürü kapalı.

Yeniden boks ringine geri dönüldüğünü söyleyen Londra'daki Kleinswort Benson'ın yatırım genel müdürü Mouhammed Choukeri, politikacıların bir araya gelerek, bir çözüm bulmalarının gerektiğini, bedelin çok yüksek ve sonuçların ağır olduğunu savundu. Choukeir, geçtiğimiz hafta yapıcı görüşmelerin olduğunu ancak ortaya çıkan tek tasarının da geçmediğini belirterek, "Daha büyük sorun, Amerikan tahvillerinin sorgulanır hâle gelerek, piyasaları endişelendirmesi" dedi.

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta, yasakoyucuların borç limitinin artırılması için geçici bir anlaşma yaparak temerrüdü önleyeceği spekülasyonuyla yüzde 0.8 kazanarak Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine işaret etti. Ancak haftasonunda anlaşma olmamasından ötürü ümitler kayboldu.

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar 17 Ekim'de  16.7 trilyon dolarlık borç limiti tükenmeden hükümeti açma ve mali krizi aşmaya çalışıyor. Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid, Azınlık Lideri Mitch McConnell ile müzakereye devam edeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)