E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri düşüşte---

ABD hisseleri düşüşte

ABD hisseleri düşüşte
29 Temmuz 2013 - 18:53 borsagundem.com

ABD hisseleri, ABD'de ikinci el konut satışlarının bir önceki aya göre gerilemesi sonrasında düşüş kaydetti

ABD hisseleri, ABD'de ikinci el konut satışlarının bir önceki aya göre gerilemesi sonrasında düşerken, Standard & Poor's 500 Endeksi Ekim 2011'den bu yana en büyük aylık kazancını azalttı.
Perrigo Co., İrlandalı ilaç üreticisi Elan Corp.'u 8.6 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıkladıktan sonra yüzde 5.7 geriledi. Omnicom Group Inc., Fransız Publicis Groupe SA ile birleşerek dünyanın en büyük reklam şirketini meydana getireceklerini açıklamasının ardından yüzde 3.3 sıçradı.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek New York saati ile 10:56'da 1,686.80 puan oldu. Gösterge endeks, geçtiğimiz haftayı yüzde 0.1'in aşağısında kayıpla geçerek 17 Mayıs'tan bu yana en uzun üst üste kazanç haftasını durdurdu. Dow Jones endeksi ise 37.10 puan, yani yüzde 0.2 gerileyerek 15,521.73 puana düştü. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 24 aşağısında seyretti.
First Citizens BancShares Inc.'nin şef yatırım yetkilisi Eric Teal, "Bazı datalar tahminlerimizden daha yumuşak geliyor. Yılın ilk yarısındaki güçlü kazançların ardından önümüzdeki birkaç ayda bir duraklama dönemi yaşayabiliriz" yorumunu yaptı.
S&P 500 Endeksi bu ay yüzde 5 geriledi. Merkez bankalarından gelen destekler ve beklenenden iyi gelen kâr verileri S&P 500 Endeksi'nin 2009 Mart ayındaki düşük seviyesinden bu yana yüzde 149 ralli yapmasını sağlarken, endeks Fed'in tahvil alımlarını azaltmasını deneyimlediği Haziran ayında üst üste yedi ayı kazançla geçtikten sonra ilk defa aylık düşüş kaydetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)