E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri düşüşünü sürdürüyor---

ABD hisseleri düşüşünü sürdürüyor

ABD hisseleri düşüşünü sürdürüyor
31 Ekim 2013 - 16:49 borsagundem.com

ABD hisseleri, Fed'in teşvikleri önümüzdeki aylarda azaltabileceği söylentilerinin güçlenmesi ile geriledi

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün son beş işlem gününde ilk defa gerilemesinin ardından, Fed'in teşvikleri önümüzdeki aylarda azaltabileceği söylentilerinin güçlenmesi ve yatırımcıların şirket bilançolarını değerlendirmesi ile geriledi.

Facebook Inc., bilanço sonrasında yüzde 2.6 geriledi. Starbucks Corp. Asya'da yavaş büyüme açıklamasının ardından yüzde 2.3 geriledi. Visa Inc. gelirlerinin beklenenden daha az yükselmesinin ardından yüzde 3.9 değer kaybı yaşadı. Expadia Inc. analist beklentilerini aşan kâr açıklaması sonrasında yüzde 16 tırmandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek New York saati ile 10:09'da 1,757.77 puana düştü. Dow Jones endeksi 52.40 puan, yani yüzde 0.3 düşüşle 15,566.36 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 7.6 altında seyretti.

JPMorgan Chase & Co. küresel piyasa stratejisti Andres Garcia-Amaya, "Piyasa Fed'in teşvikleri daha erken azaltabileceği beklentilerini yeniden fiyatlıyor. Fed insanların beklediğinden biraz daha şahin görünümündeydi, çok fazla olmasa da beklenenden biraz daha şahin" ifadelerini kullandı.

S&P 500 dün, Fed'in teşvikleri azaltmaya önümüzdeki aylarda başlayabileceği iddialarının ortaya çıkması ile, zirve rekorundan yüzde 0.5 gerileyerek dört günlük kaancını sonlandırmıştı. Merkez bankası 85 milyar dolar tutarındaki aylık tahvil alımlarını, ekonominin güçlendiğine dair daha fazla kanıt görülmesi gerektiğini söyleyerek, değiştirmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)