E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri Fed öncesi yükseliyor---

​ABD hisseleri Fed öncesi yükseliyor

​ABD hisseleri Fed öncesi yükseliyor
28 Ocak 2014 - 18:58 borsagundem.com

ABD hisseleri, Fed'in politika toplantısı öncesinde şirket bilançoları ve tüketici güveni verisiyle yükseliyor

ABD hisseleri, Fed'in politika toplantısı öncesinde Pfizer Inc., D.R.Horton Inc. gibi birçok şirketin beklentilerin üzerindeki bilançoları ve tüketici güveninin artması ile yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi Haziran'dan bu yana en büyük düşüşünden toparlandı.

Dünyanın en büyük ilaç şirketi Pfizer, gelirinin tahmilerin üstünde çıkmasıyla yüzde 2.9 arttı. ABD'de bugün açıklanan veriye göre konut fiyatları yükselirken, inşaat şirketleri ralli yaptı ve D.R.Horton yüzde 9.4 tırmandı. Comcast Corp. yüzde 1.7 tırmanırken, Apple Inc. iPhone satışlarının beklentilerin altında kalması ile yüzde 6.8 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek New York saatiyle 11:16'da 1,789.91 puana çıktı. Dow Jones Endeksi 66.91 puan, yani yüzde 0.4 güçlenerek 15,904.79 puana ulaştı. S&P 500 hisselerinin işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 8.5 üstünde seyrediyor.

"Geçen haftaki gelişen piyasa endişeleri ve beklentinin çok altındaki dayanıklı mal siparişleri verisinden sonra, özellikle Fed kararı öncesinde hisselerde biraz destek görebiliriz," diyen Kaliforniya merkezli JonesTrading Institutional Services LLC'nin piyasa stratejisti Yousef Abbasi, "Hareketlenme piyasanın tamamen Fed'in tahvil alımını daha da azaltacağını beklemesinden kaynaklanıyor olabilir," diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)