E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri geriledi---

ABD hisseleri geriledi

ABD hisseleri geriledi
21 Ağustos 2013 - 18:42 borsagundem.com

ABD hisseleri, Fed'in Temmuz toplantısı öncesi, perakende şirketlerinin verilerinin değerlendirmesi ile geriledi

ABD hisseleri tutanaklar öncesi geriledi  ABD hisseleri, yatırımcıların Fed'in Temmuz ayı toplantısının tutanaklarını beklemesi ve perakende şirketlerinin verilerini değerlendirmesi ile gerilerken, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son altı günde beşinci kez düşüş yaşıyor.
Target Corp. ikinci çeyrek kârlarında düşüş olmasıyla yüzde 2.2 geriledi. Staples Inc., ikinci çeyrek kârlarının beklentileri kaçırdığını ve gelir beklentilerini kıstığını açıkladıktan sonra yüzde 14 geriledi. Lowe's Cos. gelirlerinin tahminleri aşması ve şirketin yıllık kâr beklentisini artırması ile 6.1 sıçradı.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 10:02'de 1,649.09 puan oldu. Dow Jones endeksi ise yüzde 0.2, yani 31.24 puanlık düşüş ile 14,971.75 puana geriledi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüxzde 21 aşağısında seyretti.
"Yavaşlayan kâr büyümeleri, Fed'in tahvil alımlarını ne zaman azaltacağı konusundaki belirsizlikle birleşiyor. Zayıflığın en büyük nedeni perakende şirketleri. Piyasa biraz durgunlaşırsa bu durum şaşırtıcı olmaz" yorumunu yaptı.
S&P 500 Endeksi ekonominin gelişiyor olmasıyla Fed'in parasal genişleme (QE) olarak da bilinen tahvil alım programını kısacağı söylentileri arasında, 2 Ağustos'taki zirve rekorundan bu yana yüzde 3.4 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)