E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri geriliyor---

​ABD hisseleri geriliyor

​ABD hisseleri geriliyor
07 Kasım 2013 - 19:29 borsagundem.com

ABD hisseleri, büyümenin beklentileri aşması sonrasında Fed'in teşvikleri yakın bir zamanda azaltabileceği endişeleriyle geriledi

ABD hisseleri, beklenenden yukarıda gelen üçüncü çeyrek büyümesi sonrasında Fed'in teşvikleri yakın bir zamanda azaltabileceği endişelerinin Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) faiz oranlarını düşürmesinden daha baskın gelmesiyle, geriledi.
Akıllı telefon çipi üreticisi Qualcomm Inc. piyasa öncesi işlemlerde yüzde 3.6 düştü. Whole Foods Market Inc. kâr beklentilerini düşürmesinin ardından yüzde 9.2 geriledi. Halka arzından 1.82 milyar dolar kazanan Twitter Inc. bugün New York'ta işlem görmeye başladı ve yüzde 91 ralli yaptı. J.C. Penney Co., aylık satışlarda son iki yılda ilk defa artış açıklamasıyla yüzde 4.4 değer kazandı. 
Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.5 gerileyerek New York saati ile 11:04'te 1,761.25 puan oldu ve erken saatlerdeki yüzde 0.2'lik kazancı sildi. Dow Jones endeksi ise 35.99 puan, yani yüzde 0.2 düşüşle 15,710.89 puana düştü. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 20 üzerinde gerçekleşti. 
Bryn Mawr Trust Co. şef yatırım yetkilisi Ernie Cecilia, "Piyasa volatil olacak. Bugün güzel ekonomik veriler aldık ve yarında istihdam rakamları açıklanacak. Piyasadaki korku beklenenden iyi gelen verilerin devam etmesi halinde Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya daha yakın bir zamanda başlaması" yorumunu yaptı. 
Dün Fed yetkililerinin ekonomik zayıflığın teşviklerin sürmesine neden olacağını söylemesiyle Dow Jones endeksi zirve rekoru kırarken, S&P 500 Endeksi de günü bir haftanın zirvesinde kapattı. S&P 500 Endeksi bu yıl yüzde 23 ilerleme kaydederek 2003 yılından bu yana en iyi performansa doğru ilerliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)