E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri geriliyor---

​ABD hisseleri geriliyor

​ABD hisseleri geriliyor
24 Mart 2014 - 18:56 borsagundem.com

ABD hisseleri, imalat sanayii verisi ve Rusya ekonomisinin resesyona gireceği iddiaları ile geriledi

ABD hisseleri, imalat sanayiide yavaşlama gösteren ekonomik veri ve bazı bankaların Rusya ekonomisinin resesyona gireceğine yönelik açıklamaları ile gerileyerek, düşüşü ikinci işlem gününe taşıdı. 

Sağlık hizmeti hisseleri yüzde 1.4 gerileyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki kayıplara öncülük etti. Alexion Pharmaceuticals Inc. yüzde 7 kaybederek Nasdaq Biyoteknoloji Endeksi'ni 2011'den bu yana en büyük iki günlük düşüşüne sürükledi. NetApp Inc., Morgan Stanley'in hisse notunu düşürmesi ile yüzde 4.1 geriledi. Apple Inc. ise canlı yayın ve isteğe bağlı televizyon için Amerika'nın en büyük kablolu yayın operatörü Comcast Corp. ile görüşemeler yaptığının raporlanmasıyla yüzde 0.6 yükseldi. 

S&P 500 yüzde 0.8 gerileyerek New York saati ile 11:05'te 1,851 puana düştü. Dow Jones endeksi ise 63.61 puan, yani yüzde 0.4 kayıpla 16,239.16 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalama ile aynı çizgide seyretti. 

The Mutual Fund Store şef yatırım yetkilisi Chris Bouffard, "Beklenen bir düzensizlik fakat yine de cesaret kırıcı, özellikle de güçlü olan bütün alanlar soru işareti haline geldiğinde" dedi. 

Markit Economics öncü ABD imalat PMI endeksi, Mart ayında 55.5'e geriledi. Şubat ayı verisi 57.1 seviyesindeydi. 50'nin üzerinde veriler genişlemeye işaret ediyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı endeksin 56.9 seviyesinde olacağı yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)