E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri geriliyor---

​ABD hisseleri geriliyor

​ABD hisseleri geriliyor
17 Temmuz 2014 - 19:43 borsagundem.com

ABD hisseleri, konut başlangıçlarındaki düşüş sonrasında yatırımcıların şirket karlarına ağırlık vermeleri ile geriliyor

ABD hisseleri, Rusya'ya uygulanan yaptırımların Avrupa piyasalarını kötü etkilemesi ve Dow Jones Industrial Average'ın rekor kırmasının ardından, konut başlangıçlarındaki düşüş sonrasında yatırımcıların şirket karlarına ağırlık vermeleri ile geriliyor.

SanDisk Corp hisseleri, tahminlerin altındaki kar marjları ve satış tahminleri açıklamasının ardından yüzde 7.6 değer kaybetti. Morgan Stanley ve UnitedHealth Group, tahminlerin üstündeki kar rakamları sayesinde, yükseldi. Microsoft Corp, tarihteki en ciddi olabilecek 18.000 kişiyi işten çıkaracağını açıklamasının sonrasında yüzde 1.7 arttı.

Eylül'de süresi dolan Standard&Poor's 500 endeks vadelileri, New York saatiyle 08.37'de yüzde 0.4 düşüş yaşayarak, 1.967 oldu. Dow kontratları 33 puan veya yüzde 0.2 gerilemeyle 17.024 oldu. Endeks dünü rekorla kapatmıştı.

Londra'daki Hargreaves Landsdown Plc'den Richard Hunter '' ABD vadelileri, rekor kazançların olduğu bir günün ardından hafifçe aşağı yönlü hareket gösteriyor. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı'nın beklenenden önce gelebilecek faiz artırımına göz kırpar nitelikteki açıklamaları ve Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların olası sonuçları nedeniyle bazı endişeler var'' dedi.

ABD ve Avrupa Birliği (AB) şimdiye kadarki en sert yaptırımların devamının gelebileceğini belirtti. Obama yönetiminin hedefleri arasında Rusya'nın en büyük petrol şirketi OAO Rosneft ve doğal gaz üreticisi OAO Novatek de bulunuyor. AB liderleri ise Rus şirketlerini kara listeye alma ve Rusya'daki kamu projelerine kredi sağlanmasını engelleme konularında anlaştılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)