E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri geriliyor---

​ABD hisseleri geriliyor

​ABD hisseleri geriliyor
05 Ağustos 2014 - 18:22 borsagundem.com

ABD hisseleri, Çin ve Amerika’dan gelen hizmet sektörü verileri ile geriledi

ABD hisse senetleri, dünkü yeniden yükselişin ardından, Target Corp’un kar tahminini azaltması ve ABD ile Çin’den gelen hizmet sektörü verilerinin yatırımcı tarafından değerlendirilmesi ile, geriliyor.

Target, 2. çeyrek karının tahminlerinin altında kalması ve ABD ile Kanada’daki operasyonlarının sıkıntı yaşaması nedeniyle, yüzde 2.5  değer kaybetti.  Motorola Solutions çeyrek karının tahminlerin altında gelmesi sebebiyle yüzde 3.2 geriledi.  Gannett Co,  2 şirkete bölüneceğini açıklamasının ardından yüzde 0.1 düştü.

Standard&Poor’s  500 Endeksi  yüzde 0.3 gerileyerek New York saati ile 10:47’de 1,933.94 oldu. Dow Jones Industrial Average 36.64 puanlık düşüşle 16,532.64 oldu. S&P 500’deki işlem hacmi bu yıl 30 günlük ortalamanın yüzde 3 altında seyrediyor.

Cincinnati’deki Schaeffer’s Investment Research analisti Joe Bell “Birkaç haftadır gördüğümüz aşağı yönlü eğilim devam ediyor. Her zaman kendisini bir gün içerisinde göstermiyor. Piyasalar bilhassa çok da iyi olmayan Çin verisinden de etkileniyor” dedi.

S&P 500 geçen hafta yüzde 2.7 düşüşle, Haziran 2012’den beri en büyük haftalık gerilemesini yaşamıştı. Bu gerilemeye sebep olarak da, Exxon Mobil gibi bir takım şirketlerin kötü kar rakamları açıklamaları, Arjantin’in iflası ve BES’in sermaye artırımı emri alması gösterildi. Gösterge endeksi dün Portekiz’in BES’i kurtaracağını açıklamasının Avrupa’nın en fazla borcu olan bankası ile ilgili endişeleri gidermesi ve Berkshire Hathaway gibi şirketlerin tahminleri aşmasının ardından yüzde 0.7 yükselmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)