E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri geriliyor---

​ABD hisseleri geriliyor

​ABD hisseleri geriliyor
09 Eylül 2014 - 18:24 borsagundem.com

ABD hisseleri faiz artışının beklenenden erken gelebileceği yönündeki endişeler ve bankalar ile geriliyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son aydaki en sert düşüşünün ardından, yatırımcının ABD Merkez Bankası Fed'in erken faiz artışına gidebileceği yönündeki söylentileri ile, geriliyor.

Goldman Sachs Group Inc. ve Morgan Stanley en az yüzde 1.6 gerileyişle bankacılık hisselerindeki düşüşlere öncülük etti. McDonald's Corp. aylık satış rakamlarının beklentilerin altında kalmasının ardından, yüzde 0.4 geriledi. Annie's Inc., General Mills Inc.'nin satın almak için anlaşması ile, yüzde 37 sıçrama yaptı. Apple Inc. ise yeni iPhone'un tanıtımı öncesi yüzde 1.1 yükseldi.

S&P 500 yüzde 0.4 gerileyerek New York saati ile 10:12'de 1,994.02 oldu. Dow Jones endeksi 87.34 puanlık gerilemeyle 17,024.08 puanda. S&P 500'deki işlem hacmi 30 gün ortalmasının yüzde 3 altındaydı.

New York'ta bulunan Wells Fargo Funds Management yatırım yöneticisi John Manley konuya ilişkin " Fed'in çok erken faiz artıracağına inanan insanlar var. Ancak bence bunun hiçbir faydası olmaz. Fed'in çok erken faiz artırması ABD ve dünyayı yeni bir resesyona sokabilir" yorumlarını yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)