E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri için kötü hafta!---

ABD hisseleri için kötü hafta!

ABD hisseleri için kötü hafta!
12 Aralık 2015 - 09:59 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, emtia fiyatlarının tehlike sinyali vermesiyle Ağustos ayından bu yana en kötü haftasını geçirdi

ABD hisse senetleri, ekonominin gücüne ilişkin iyimserliğin, emtia fiyatlarının tehlike sinyali vermesiyle birlikte yerini Fed öncesi tedirginliğe bırakmasıyla Ağustos'taki satış dalgasından bu yana en kötü haftasını kaydetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi, geçtiğimiz beş günde yüzde 3.8 düşerek haftayı iki ayın düşüğünde tamamladı. 2009'dan bu yana en düşük seviyesinde olan petrol ile Fed 16 Aralık para politikası karar öncesi yeniden güçlenen tedirginlik, enerji sektörü hisse senetlerinde düşüşe neden oldu. Olası bir faiz artırımından fayda sağlayacağı tahmin edilen finans sektörü hisseleri, yüzde 5.4 değer kaybetti. 

ABD ekonomisinin olası bir faiz artırımına dayanıklı olduğı yönündeki iyimserlik, emtiadaki satış dalgasının küresel toparlanma beklentilerini gölgede bırakması ve deflasyon endişelerini yeniden gündeme getirmesiyle birlikte yerini tedirginliğe bıraktı. ABD hisse senetleri göstergesi, Ekim ayından bu yana en düşük seviyeye indi.

Atlanta'da Ridgeworth Invrstments kıdemli stratejisti Alan Gayle, "Petrol fiyatlarındaki düşüş, arz fazlasına bağlı olarak devam ediyor, ve Çin'deki belirsizliğin devam etmesinden dolayı emtia fiyatlarındaki düşüşe dair piyasada tedirginlik hakim" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)