E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri kar verilerini fiyatlıyor---

ABD hisseleri kar verilerini fiyatlıyor

ABD hisseleri  kar verilerini fiyatlıyor
24 Temmuz 2013 - 17:51 borsagundem.com

ABD hisseleri, Apple kar verileri ve Caterpillar verilerinin ardından dalgalı seyrediyor

ABD hisseleri, beklentilerin üzerinde gelen Apple kâr verileri ve beklentilerin aşağısında kalan Caterpillar Inc. kâr verilerinin ardından dalgalı seyrediyor
GABD hisseleri kâr verilerini fiyatlıyor  ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin dün zirve rekorundan gerilemesinin ardından, beklentilerin üzerinde gelen Apple kâr verileri ve beklentilerin aşağısında kalan Caterpillar Inc. kâr verilerinin yatırımcılar tarafından değerlendirilmesiyle dalgalı seyrediyor.
iPhone ve iPad gibi ürünlerin üreticisi Apple yüzde 4 ilerledi. Yıllık kâr hedeflerini artıran şirketlerden Ford Motor Co. yüzde 2.5, Boeing Co. ise yüzde 0.6 yükseldiler. Caterpillar Inc. ise tahminleri azalttıktan sonra yüzde 2.3 geriledi. Broadcom Corp. gelirlerinin tahminlerin altında kalacağı öngörüsüyle yüzde 12'lik dik bir düşüş yaşadı.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 10:09'da 1,689.63 puan olurken, endeks dün de yüzde 0.2 oranında düşüşle dört günlük ralliye son vermişti. Dow Jones endeksi 33.34 puan, yani yüzde 0.2, gerileyerek 15,534.40 puana düştü. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 23 üzerinde seyretti.
New York'ta bulunan Wells Fargo Securities şef işlem stratejisti Rick Bensignor, "Bütün ekonomik verilerin iyi yönde gitmesi ya da bütün kâr verilerinin iyi gelmesi gerekmiyor. Uluslararası ekonomiden gelen karışık işaretler var; Avrupa'dan yukarı yönlü, Çin'den ise aşağı yönlü hareket doğuracak haberler geliyor" yorumunu yaptı.
S&P 500 dün, yatırımcıların kâr verilerini değerlindirmesi ve Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlayabileceği söylentileri arasında gerilemişti. Gösterge endeks 22 Temmuz'da zirve rekorunu kırdı. Merkez bankalarından gelen destekler ve beklenenden iyi gelen kâr verileri S&P 500 Endeksi'nin 2009 Mart ayındaki düşük seviyesinden bu yana yüzde 151 ralli yapmasını sağladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)