E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD hisseleri pahalı, yeni favori İngiltere---

ABD hisseleri pahalı, yeni favori İngiltere

ABD hisseleri pahalı, yeni favori İngiltere
07 Ocak 2021 - 09:58 borsagundem.com

Citi, 'pahalı' ABD hisseleri için tavsiyesini nötr'e indirdi, favorisi gelişmekte olan piyasalar ve İngiltere.

Korona virüsünün ağır hasar bıraktığı ABD’de kıyamet bile kopsa borsalarda yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Kongre binasına yapılan baskın bile bu yükselişin önünü kesmedi. Paket üstüne paket açarak ekonomiyi ayakta tutmaya çalışan ABD yönetimi krizden çıkış yolu ararken Dow Jones gelişmelerden zerre kadar olumsuz etkilenmiyor. Aksine borsalarda tarihi günler yaşanıyor. Citigroup analistleri ise bu tablonun yakında tersine dönebileceği konusunda uyarıyor. Anlistlere göre, yatırımcılar "pahalı" ABD hisse senetlerine ayırdıkları payı nötr seviyesine çekmeli ve bu yıl yükselen
piyasalardan ve İngiltere hisse senetlerinden daha iyi kazançlar beklemeli.

Robert Buckland'ın da aralarında bulunduğu bir ekip tarafından hazırlanan notta Amerikan hisseleri konusundaki tavsiye düşürüldü ve gelişmekte olan piyasalar (EM) hisse senetlerine dair tavsiye 'overweight' seviyesine çıkarıldı. Rapora göre, stratejistler 2021'de küresel hisse senedi fiyatlarında sadece % 2'lik bir artış bekliyorlar.

Notta, "Piyasa hedeflerimiz, yıl boyunca sabit bir MSCI AC Dünya endeksine işaret ediyor. İngiltere, Avustralya ve EM'de en iyi getirileri tahmin ediyoruz." denildi.

Citi stratejistlerine göre, ABD'nin devam eden mali genişlemesi, gelişmekte olan piyasa hisse senetlerine ve emtia hisse senetlerine yardımcı olarak doları baskılamaya devam edebilir.

Ekip, "Küresel hisse senetleriyle ilgili hafif iyimser bakış açımız, eğer aşılar küresel ekonomide bir toparlanma sağlamazsa çok iyimser olacaktır."dedi.

ABD ve Avrupa vadelilerinde yükseliş

 

ABD Borsası 3. kez karar değiştirdi

 

Asya borsalarında güçlü yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)