E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri umutlandı---

ABD hisseleri umutlandı

ABD hisseleri umutlandı
10 Ekim 2013 - 17:32 borsagundem.com

ABD hisseleri, ülke politikacılarının temerrüde düşmeden borç limiti konusunda anlaşmaya varabilecekleri sinyalleri ile hızlı yükseliyor

ABD hisseleri, ülke politikacılarının temerrüde düşmeden borç limiti konusunda anlaşmaya varabilecekleri sinyalleri ile yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi son üç haftada ilk defa üst üste iki günlük artış kaydediyor.
S&P 500 Endeksi'nde işlem gören 10 sektör grubunun tamamı ralli yaparken, finans ve tüketici hisseleri yüzde 1.6'nın üzerinde yükseldiler. Wells Fargo & Co. ve JPMorgan Chase & Co. en az yüzde 1.4 değer kazandılar. Gilead Sciences Inc., ürettiği bir kanser ilacının son aşamalarının hastalarda ilerleme görülmesiyle planlanandan önce sonlandırılacağını açıklamasıyla yüzde 5.5 yükseldi.
S&P 500 Endeksi yüzde 1.4'lük ralli yaparak New York saati ile 10:05'te 1,679.59 puan olurken, 18 Eylül'den bu yana en büyük günlük yükselişi kaydediyor. Dow Jones endeksi ise 188.94 puan, yani yüzde 1.3 artışla 14,961.92 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 20 üzerinde seyretti.
New York merkezli Fenimore Asset Management Inc. fon yöneticisi ve araştırma şefi John Fox, "Piyasadaki hissiyat bazı anlaşmaya yönelik gelişmelerin başlayacağı yönünde ve bu da olumlu yansıyor. Borç tavanı anlaşması ağlanırsa, yatırımcılar gelecek yılın ekonomik büyüme olasılığına ve şirketlerin açıklayacağı kâr verilerine odaklanacaklar" yorumunu yaptı.
Gösterge endeksler Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin hiçbir ek madde içermeden altı haftalık bir borç tavanı artırımını benimsediklerinin duyulması ile ralli yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adem sen10 Ekim 2013 18:19

    ABD de her sorun azaldığında FED'in tahvil alımını azaltma ihtimali kevvetleniyor.Tahvil alımını azaltmak gelişmekte olan bizim gibi ülkelerden para çıkışı demektir. Bu da borsanın düşüşü, faizlerin çıkışı doların yükselişi demektir.Borsada hisse alanlar bu konuyu akılarından çıkarmasınlar.Borç tavanının hal edilmesi çok kısa zamanda borsaya uyukarı çıkarısa da bir krizin çözülmesi tahvil alımlarının alış zamanını yaklaştırır.