E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri veriler öncesi yükseldi---

​ABD hisseleri veriler öncesi yükseldi

​ABD hisseleri veriler öncesi yükseldi
06 Kasım 2013 - 19:48 borsagundem.com

ABD hisseleri, yatırımcıların bu hafta açıklanacak olan istihdam ve ekonomik büyüme verilerini beklemesi ile yükseliyor

ABD hisseleri, yatırımcıların Fed'in teşvikleri kısma kararına yönelik gösterge olarak kabul ettiği ve bu hafta açıklanacak olan istihdam ve ekonomik büyüme verilerini beklemesi ile yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi kapanış bazında zirve rekoruna doğru ilerliyor. 

Time Warner Inc. kârının analist beklentilerini aştığını açıklamasıyla yüzde 2.5 kazanç sağladı. Ralph Lauren Corp., temettü artırımı yapması ve taban satış tahminini yukarı çekmesiyle yüzde 7.3 tırmandı. Tesla Motors Inc. araç satışlarının analistlerin beklentilerinin altında kalmasıyla yüzde 11 düştü. Abercrombie & Fitch Co. ise satışların beklentilerin altında kaldığını söylemesi ile yüzde 5.2 değer kaybederek 35.75 dolara geriledi. 

S&P 500 Endeksi yüzde 0.5 kazançla New York saati ile 10:02'de 1,772.38 puana geldi ve 29 Ekim'deki 1,771.95 puanlık kapanış zirve rekorunun üzerine çıktı. Dow Jones endeksi ise 107.23 puan, yani yüzde 0.7 yükselerek 15,725.45 puanda. Endeks bu seviyeden kapanırsa tüm zamanların zirve rekorunu kırmış olacak. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 3.8 aşağısında seyretti. 

Londra'da bulunan Crossbridge Capital şef yatırım yetkilisi Manish Singh, "Fed destekleri kesmek için aceleci davranmıyor. Fed'in teşvikleri azaltmaya başlamasını sağlayacak olan şey ekonomik büyüme, daha düşük işsizlik oranı ve daha yüksek enflasyon oranının birleşimi, ve bunlara henüz ulaşılmadı" yorumunu yaptı. 

ABD merkez bankasının geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ekim ayı toplantısında, tahvil alım hızını azaltmak için ekonominin istikrarlı bir büyüme gerçekleştirdiğine yönelik daha fazla kanıt görülmesi gerektiğini söylemesinin ardından, yatyırımcılar verileri dikkatlice takip ediyor. S&P 500 Endeksi dün yüzde 0.4 yükseldi. Endeks şirket bilançolarının beklentileri aşması ve Fed'in teşvik tedbirlerini sürdürmesi ile, bu yıl içerisinde yüzde 24 yükselerek 2003'ten bu yana en dik yıllık kazanca hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)