E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri verilerden destek aldı---

​ABD hisseleri verilerden destek aldı

​ABD hisseleri verilerden destek aldı
20 Kasım 2013 - 18:56 borsagundem.com

ABD hisseleri, perakende satışların beklentileri aşması ile yükseldi

ABD hisseleri, perakende satışların beklentileri aşması ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) ekonomiyi desteklemek adına negatif faiz oranlarına ağırlık verildiğini açıklaması ile yükseldi.

J.C. Penney Co. satışlarında görülen düşüşün üçüncü çeyrekte toparlandığını söylemesiyle yüzde 9.2 tırmandı. Yahoo! Inc. hisse geri alım planını 5 milyar dolar artırmasıyla yüzde 2.7 ilerledi. Deere & Co. analistlerin tahminlerinin üzerinde kâr açıklamasının ardından yüzde 2.5 yükseldi. Lowe's Cos ise kârının analist beklentilerini kaçırmasıyla yüzde 4.6 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.2 artarak New York saati ile 11:02'de 1,790.93 puan oldu. Endeks erken saatlerde kazancı yüzde 0.4'e kadar taşıdı. Dow Jones endeksi ise 1.63 puan, yani yüzde 0.1'in altında artışla 15,968.66 puanda. 
Fiduciary Trust Co. şef yatırım yöneticisi Michael Mullaney, "Hem Fed hem de AMB şu anda yatırımcılara destek oluyor. Bunu küresel bir risk alımı olarak görebiliriz" dedi.

Hisseler St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın erken saatlerde yaptığı konuşmada merkez bankasının teşvikleri bir sonraki toplantısında düşüneceğini söyledi. Fed Ekim ayı toplantı tutanaklarını bugün açıklamaya hazırlanıyor.  Tutanaklar aylık 85 milyar dolarlık varlık alımının devam etmesine yönelik kararın detaylarını gözler önüne serecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)