E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri yatay seyrediyor---

ABD hisseleri yatay seyrediyor

ABD hisseleri yatay seyrediyor
11 Aralık 2013 - 17:18 borsagundem.com

ABD hisseleri, bütçe anlaşması sonrasında durgun seyir izliyor

ABD hisseleri, ABD'de bütçe görüşmelerinin Fed'in tahvil alımını azaltmasını kolaylaştıracağı spekülasyonları sürerken, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin rekor seviyeyi görmesiyle yatay seyretti.

S&P 500 Endeksi 1 puandan az kazançla New York saatiyle 09:30'da 1,802.82 puan oldu.

"Bütçe anlaşması engeli kalktı ve bu belirsizliğin ortadan kalkması Fed'in önümüzdeki aylarda tahvil alımı azaltımı kararını etkileyecektir," diyen New Jersey merkezli Stifel Nicolaus & Co.'nun fon yöneticisi Chad Morganlander, "Bugün ve önümüzdeki haftalardaki işlemler Fed kararı ve tahvil alımını ne kadar azaltacağıyla ilgili olacak" diye ekledi.

S&P 500 Endeksi bir önceki gün rekor seviye olan 1,808.37'yi görmesinin ardından dün yüzde 0.3 düştü. Gösterge endeksi bu yıl yüzde 26 ralli yaparak, 1998'den beri en büyük yükselişini kaydetti.

Yatırımcılar gelecek hafta toplanacak olan Fed'in tahvil alımı azaltımını ne zaman gerçekleştireceğini değerlendiriyorlar. Fed yetkilileri maliye politikasındaki aksamalardan 30 Ekim'deki açıklamada bahsetmiş ve Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker 9 Aralık'taki konuşmasında bütçedeki belirsizliğin yatırım kararlarını etkilediğini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)