E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri yön arayışında---

ABD hisseleri yön arayışında

ABD hisseleri yön arayışında
19 Mart 2014 - 19:53 borsagundem.com

​ABD hisseleri, yatırımcıların Fed toplantısı sonuçlarını beklemesiyle dalgalı bir seyir izliyor

ABD hisseleri, son beş haftanın en büyük iki günlük rallisinin ardından, yatırımcıların bugün sona erecek olan ve tahvil alım programında 10 milyar dolarlık azaltım kararı beklenen iki günlük Fed toplantısı sonuçlarını beklemesiyle, dalgalı bir seyir izliyor.

KB Home'un, satış fiyatlarındaki artış sonrasında beklenenden yüksek gelir açıklaması ile inşaat firmaları ralli yaptı. Oracle Corp., üçüncü mali çeyrek satış ve kârının analist beklentilerinin altında kaldığını açıklamasının ardından yüzde 2.5 geriledi. FedEx Corp. ise hava şartlarından olumsuz etkilenen sonuçlar açıklaması ile değer kaybetti. 

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1'den az gerileyerek New York saati ile 11:59'da 1,871.23 puan oldu. Gösterge endeks 7 Mart'ta ulaştığı tüm zamanların zirve rekoru olan 1,878.04 puana 7 puan yakında bulunuyor. Dow Jones endeksi ise 3.7 puan, yani yüzde 0.1'in altında düşüşle 16,332.47 puanda.

Warren Financial Service şef yatırım yetkilisi Randall Warren, "Fed her zaman önemli bir konu olmuştur, fakat bugün alınacak karara yönelik herkesin sağlam bir fikri var. ABD verileri zorlu geçen kış sonrasında iyi gelmeye devam ediyor. Jeopolitik sorunlar hâlâ devam ediyor fakat kesinlikle daha ciddi bir soruna sürüklenecek gibi durmuyor" ifadelerini kullandı.

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bugün iki günlük toplantıyı sonlandıracak. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı, aylık tahvil alımlarının 10 milyar dolar daha azaltılarak 55 milyar dolara indirileceği ve 28-29 Ekim tarihindeki toplantıda sonlandırılacağı yönünde. Fed bundan önceki iki toplantısında da alımları 10 milyar dolar azaltarak 85 milyar dolardan 65 milyar dolara indirmişti.

Fed Başkanı Janet Yellen, geçtiğimiz ay ABD ekonomisinin aylık tahvil alımlarının azaltılmasına rağmen ayakta duracak kadar güçlü olduğunu söylemişti. Fed'in üç turluk tahvil alım programı, S&P 500 Endeksi'nin 12 yılın en düşüğünü görmesinin ardından yüzde 177 ralli yapmasını sağlarken, ABD hisseleri 9 Mart 2009'da başladığı boğa piyasasının altıncı yılına girdi.

S&P 500 Endeksi, Rusya'nın Kırım ötesinde kalan Ukrayna topraklarını işgal etme niyetinde olmadığını açıklaması ile son iki günde yüzde 1.7 yükseldi. ABD ve Avrupa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasına yönelik anlaşmayı imzalaması sonrasında Rusya'ya yönelik yaptırımları artırmaya hazırlanıyor. Vize yasakları ve Rusya yetkililerine yönelik varlık dondurmaları, Putin'in geri adım atmasını sağlamazken, Avrupa Birliği liderleri yarın toplanarak, ek ve daha fazla sonuç elde edilebilecek yaptırımları görüşecekler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)