E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri yükselişe geçti---

ABD hisseleri yükselişe geçti

ABD hisseleri yükselişe geçti
01 Kasım 2013 - 17:14 borsagundem.com

ABD hisseleri, ABD ve Çin imalat verilerinin beklenenden iyi gelmesiyle yükseliyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son üç haftada ilk defa iki gün arka arkaya gerilemesinin ardından yükselirken, ABD ve Çin imalat verilerindeki yükseliş yatırımcılar tarafından Fed'in teşvikleri ne zaman azaltmaya başlayacağına yönelik değerlendiriyor.

First Solar Inc., üçüncü çeyrek kârının neredeyse ikiye katlandığını açıklamasıyla yüzde 15 ralli yaptı. American International Group Inc. yüzde 6.3 gerilerken, Chevron Corp. beklenenin altında bilanço açıklamasıyla yüzde 1.9 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 10:15'te 1,761.83 puan oldu. Endeks bu hafta genelinde ise yüzde 0.1 yukarıda. Dow Jones endeksi ise 70.32 puan, yani yüzde 0.5 artışla 15,616.07 puana yükseldi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 6.3 üzerinde seyretti.

Bank Wealth Management kıdemli hisse stratejistlerinden Jim Russel, "Piyasa teşviklerin azaltılmasının bu yılın sonu ya da gelecek yılın başlarına kadar gerçekleşmeyecek olması durumuna yanıt veriyor. Çin'den gelen iyi veriler temel yönlendirici faktör. Diğer coğrafyalardaki ilerlemenin görülmesi, ABD şirketlerinin kazanç beklentilerini gerçekleştirebilmesi adına çok önemli" ifadelerini kullandı.

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bu hafta gerçekleştirdiği Ekim ayı toplantısında aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını sürdürerek, ekonominin yüzde 7.2 seviyesinde olan işsizlik oranını daha aşağıya çekebilecek güce ulaştığına dair daha fazla işaret görülmesi gerektiğini ifade etti. Bloomberg anketine göre azaltmalara Mart ayında başlanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)