E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri, yükselişini sürdürüyor---

ABD hisseleri, yükselişini sürdürüyor

ABD hisseleri, yükselişini sürdürüyor
04 Kasım 2013 - 18:47 borsagundem.com

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin üst üste 4 haftalık rallisinin ardından yükselmeye devam ediyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin üst üste 4 haftalık rallisinin ardından yükselmeye devam ederken, yatırımcılar şirket bilançoları ve bu hafta açıklanacak olan istihdam ve büyüme verilerini bekliyor.

Kellog Co., dört yıllık bir maliyet tasarruf planı doğrultusunda küresel iş gücünü yüzde yedi düşüreceğini söylemesiyle yüzde 3.9 ilerledi. U.S. Steel Corp. ve AK Steel Holding Corp., Goldman Sachs Group Inc. tarafından notlarının yükseltilmesi ile yüzde 3.8'in üzerinde artış kaydettiler. BlackBerry Ltd. ise Fairfax Financial Holdings Ltd.'nin 4.7 milyar dolarlık devralma planından vazgeçmesi üzerine yüzde 11 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek New York saatiyle 10:24'te 1,763.55 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 11.25 puan yükseldi ve 15,626.80 puana yükseldi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 12 aşağısında seyretti.

PNC Wealth Management şef yatırım yetkilisi James Dunigan, "En kolay yol yukarı yönlü hareket. Genel olarak bilançolar iyi. Piyasanın değerlendirmesi de makul oranda" diyerek, yıl sonuna yaklaştıkça piyasadaki ivmenin yukarı yönlü devam edeceği ve herhangi bir düzeltmenin kısa süreli olacağı yorumunu yaptı.

Gösterge endeks Ekim ayında Fed'in aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarına devam etme kararı almasıyla ve iyi gelen şirket bilançolarıyla beraber yüzde 4.5 ilerledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)