E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri yükselişle açıldı---

ABD hisseleri yükselişle açıldı

ABD hisseleri yükselişle açıldı
24 Aralık 2013 - 17:08 borsagundem.com

ABD hisseleri, beklentilerin üstünde çıkan verilerle yükselişle açıldı

ABD hisseleri, dayanıklı tüketim malları siparişlerinin Kasım'da beklentilerin üstünde yükselmesiyle alıcılı seyretti.

Tesla Motors Inc., Ulusal Karayolları Trafik Güvenliği Ofisi'nin (NHTSA) otomobil üreticisinin Model S sedan'ının güvenlik notunu onaylamasının ardından yüzde 4.7 yükselirken, AAR Corp yüzde 1.5 arttı.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1 tırmanışla New York saatiyle 09:34'te 1,829.26 puanı buldu. Dow Jones Endeksi yüzde 0.2 artarak 16,318.66 puana yükseldi. ABD hisse piyasaları, Noel tatili öncesinde bugün 13:00'de kapanacak.

"Ekonomide genel olarak sürdürülebilir bir toparlanma trendi görüyoruz" diyen North Carolina merkezli First Citizens BancShares Inc'nin yetkilisi Eric Teal, Bence yıl sonuna doğru daha da yükselişi zorlamaya devam edeceğiz" diye ekledi.

S&P 500, 1997'den beri en büyük rallisiyle, 2013'te yüzde 28 artışa doğru ilerliyor. Fed geçen hafta, beklenenden hızlı olan büyüme ile tahvil alımını azaltacağını açıklamıştı.

Kullanım ömrü en az üç yıl olan malları içeren dayanıklı tüketim mallarına yönelik siparişler, Ekim ayındaki yüzde 0.7'lik düşüşün ardından, Kasım ayında yüzde 3.5 yükseldiç Bloomberg'in anketine katılan 75 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 2 artması bekleniyordu. Genellikle volatil seyreden ulaşım ekipmanları hariç dayanıklı tüketim malları siparişleri de beklentilerden daha iyi çıktı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)