E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri yükseliyor---

​ABD hisseleri yükseliyor

​ABD hisseleri yükseliyor
08 Ağustos 2014 - 19:25 borsagundem.com

ABD hisseleri, Rusya'nın Ukrayna krizini hafifletmek istediğini gösteren bir raporun, IŞİD gelişmelerine ağır basması ile yükseliyor

ABD hisseleri, Dow Jones Industrial Average'ın dün Nisan'dan bu yana en düşüğe gerilemesinin ardından, Rusya'nın Ukrayna krizini dindirmek istediğine yönelik bir raporun, ABD'nin Irak'ta IŞİD güçlerine karşı düzenlediği hava saldırılarını gölgelemesi ile, dalgalandı.

Nvidia Corp, tahminlerin üstünde gelen kar rakamları ile yüzde 7.9 yükseldi. Monster Beverage Corp hisseleri, şirketin 2. çeyrekte analist tahminlerini aşan kar rakamları açıklamasının ardından, yüzde 6.8 değer kazandı. Zynga Inc., yıllık görünümi düşürmesi nedeniyle yüzde 5 düşüş yaşadı. News Corp, şirketin yazılı baskıdan dijitale geçmekte zorlanmasının 4. çeyrekteki kar tahminlerini düşürmesine neden olması üzerine, yüzde 5.3 geriledi.

Standard&Poor's 500 Endeksi, yüzde 0.4 artışla New York saati ile 10:54'te 1,916.29 olarak, haftalık düşüşünü yüzde 0.4'e indirdi. Dow Jones ise 58.02 puanlık yükselişin ardından 16,426.29'u gördü. S&P 500'deki şirketlerin işlemler, 30 günlük ortalamanın yüzde 13 aşağısında seyrediyor.

New York'ta bulunan Wells Fargo Asset Management'ın baş hisse senedi stratejisti John Manley " Piyasa bugün dışarıdan, Rusya ve Irak'tan gelecek haberleri takip ediyor. Rusya'dan gelen haber piyasa için her şeyden öte bir rahatlama olacak. Piyasa Irak'taki gelişmelerin ise petrol akışına etkisine bakacak" dedi.

Endeks vadelileri, RIA Novosti'nin Rusya'nın Ukrayna krizini dindirmeyi amaçladığını aktarmasının ardından, bugün sıçramıştı. Haber ajansı kaynak olarak Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolai Patrushev'i gösterdi. Vadeliler, Başkan Obama'nın Irak'taki hava saldırılarını onaylaması ve roket saldırılarının İsrail ve Hamas arasındaki ateşkesi bitirmesi üzerine, geriledi.

S&P 500 dün yüzde 0.6 düşerek, haftalık kaybını yüzde 0.8'e taşıdı. Endeks dünü Nisan'dan bu yana ilk defa 100 günlük ortalamanın altında kapattı. Dow Jones'un işlem hacmi son 200 günde ortalaması düzeyinde.

S&P 500, 24 Temmuz'da Rusya'nın Ukrayna sınırına asker konuşlandırması ve İsrail ile Hamas'ın arasındaki çatışmaların artması ile yüzde 3.9 gerileyerek, rekorun altına inmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)