E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri zirveye yakın---

ABD hisseleri zirveye yakın

ABD hisseleri zirveye yakın
11 Kasım 2013 - 19:25 borsagundem.com

​ABD hisseleri, Şubat ayından bu yana en uzun haftalık kazançların ardından yatay seyrediyor

ABD hisseleri, Şubat ayından bu yana en uzun haftalık kazançlarla Standard & Poor's 500 Endeksi'nin zirve rekoruna iki puan yaklaşmasının ardından, yatırımcıların perakende gelirlerini beklemesiyle yatay bir seyir izliyor. 
Transocean Ltd., yatırımcı Carl Icahn ile hisse başına 3 dolar temettü anlaşmasını onaylaması ile yüzde 3.4 yükseldi. ViroPharma Inc., Shire Plc. ile şirketin satışı konusunda yaklaşık 4.2 milyar dolara anlaşmaya varmasıyla beraber yüzde 25 yükseldi.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 10:07'de 1,772.30 puan olurken kapanış zirve rekoru seviyesine doğru adım attı. Dow Jones endeksi ise 18.11 puan, yani yüzde 0.1 yükselerek tüm zamanların en yükseğini genişletti ve 15,779.89 puana geldi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 15 aşağısında seyretti. İşlem hacminin bugün tatil nedeniyle düşük kalabileceği düşünülürken, ABD tahvil piyasaları da tatil nedeniyle kapalı. 
Ignis Asset Management ABD hisseleri ve fon yöneticisi Alison Porter, "İnsanların dikkati ekonomi üzerinde kalmaya devam edecek ve bunun şirket kazançlarına olan yansıması ölçülecek. Yatırımcılar tatil sezonuna girilirken tüketicilerin nasıl hissettiğini bilmek istiyor. Wal-Mart ve Home Depot gibi perakendecilerin veri açıklayacak olması buna ışık tutacaktır" yorumunu yaptı.
S&P 500 Endeksi geçtiğimzi hafta yüzde 0.5 tırmanarak haftalık kazanç periyodunu beşinci haftaya taşıdı. Beklenenden iyi gelen istihdam verisi ve büyümenin yine beklentileri aşması, tüketici harcamalarının son çeyrekte 2011'den bu yana en düşük seviyeye gelmesine rağmen ekonominin Fed'in teşvikleri azaltmasına yetecek kadar güçlendiğine işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Soylu11 Kasım 2013 21:24

    Abd zirveye , bizimkiler çeşmeye.Şimdi abd düşmeye başlar bizimki tekrar düşmeye başlar , dünyanın en yalaka borsası bist tir bunu unutmayın.Kendi irade ve trendi yoktur.Abd osursa bizim burda top patlar.Böyle yalaka bir borsamız var.Bazen bi şaşırıyor aynen bugünlerde olduğu gibi aylak aylak , meçzup gibi geziyor ama genelde yalakadır.