E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri zirveyi genişletiyor---

ABD hisseleri zirveyi genişletiyor

ABD hisseleri zirveyi genişletiyor
22 Ekim 2013 - 18:09 borsagundem.com

ABD hisseleri, bugün açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasıyla zirve rekorunu genişletiyor

ABD hisseleri, bugün açıklanan istihdam verilerinin beklenenden düşük gelmesinin Fed'in parasal genişlemeyi azaltma kararını erteleyeceğ söylentilerini ateşlemesi ile yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi zirve rekorunu genişletiyor.

Netflix Inc., çeyrek dönem sonuçlarının analist beklentilerini aşmasıyla yüzde 5.4 ilerledi. Standard & Poor's tarafından endekste Dell Inc'in yerine geçeceğinin açıklandığı Transocean Ltd, yüzde 4.8 sıçrama gerçekleştirdi. Coach Inc. ise gelirlerinin beklentilerin altında kaldığını açıklaması ile yüzde 6.8 düşüş kaydetti.

S&P 500 Endeksi dünü zirve rekoru ile kapatmasının ardından, bugün de yüzde 0.6 yükselerek New York saati ile 10:04'te 1.755.52 puan oldu.Dow Jones endeksi ise 88.40 puan, yani yüzde 0.6 artışla 15.480.60 puana geldi ve bir ayın en yükseğinde. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 27 üzerinde seyretti.

New York merkezli Wells Fargo Private Bank bölgesel şef yatırım yetkilisi Darrell Cronk, "İstihdam verisi Fed'in şu andaki parasal genişleme seviyesini koruyacağına işaret ediyor. Şu anda veriler herhangi bir azaltma kararı öngörmüyor" yorumunu yaptı.

İstihdam artışı Eylül ayında 148 bin olarak gerçekleşti. Bloomberg anketine katılan 93 ekonomistin tahmin medyanı ise 180 bin olarak gerçekleşmişti. Beklenenin altındaki artış hükümetin kısmi kapanması sonrasında ABD ekonomik büyümesinde küçük bir ivme olduğuna işaret ediyor. İşsizlik oranı ise yüzde 7.2 ile dört yılın en düşüğüne geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)