E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisselerinde % 11 yükseliş bekleniyor---

ABD hisselerinde % 11 yükseliş bekleniyor

ABD hisselerinde % 11 yükseliş bekleniyor
14 Ocak 2016 - 14:33 borsagundem.com

Goldman, son düşüşlerin "duygusal" olduğunu ve hisselerin yüzde 11 yükseliş potansiyeli bulunduğunu söyledi

Goldman Sachs Group Inc.'e ait Global Markets Institute'un başkanı Abby Joseph Cohen, ABD hisse senetlerindeki güçlü düşüşün "duygusal bir tepki" olduğunu ve hem Amerikan ekonomisi ve hem de şirket karlarındaki büyümeyi gölgelediğini söyledi.

Cohen, Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki (S&P 500) adil değerin 2,100 seviyesi olduğunu belirtti ve gösterge endeksin bu seviyenin üzerinde en son 1 Aralık'ta kapattığını ve ardından, Çin hisse senetleri ve para birimindeki düşüşün küresel piyasalarda satış dalgasını tetiklemesi ile birlikte yüzde 10 düştüğünü kaydetti..

Bloomberg Television'da gerçekleştirilen mülakkata Elliot Gotkine'e “Gerçekleşmekte olan durum aşırı duygusul bir tepki” diyen Cohen, “Hisse senetleri muhtemelen olunabilecek en iyi yer” şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi'nde tüm zamanların en kötü yıl başlangıcı endeksi 2016 yılında yüzde 7.5 aşağı çekerken, yazın gerçekleşen çöküşte görülen düşük seviyelere yaklaştırdı. Volatiliteyi takip eden endeks ise Ağustos'tan bu yana görülen en sert yükselişe hazırlanıyor.

Cohen, ABD ekonomisinin geçtiğimiz altı hafta içinde ülkenin büyük bölümünde artış gösterdiğini dikkate alarak, hisse senetlerini tahvillere tercih ettiğini belirtti. Cohen'ın yorumu, Goldman'dan meslektaşı Christian Mueller-Glissmann'ın yatırımcıların, bir miktar daha düşmesiyle beraber hisse senetlerine geri dönmesi gerektiği yönündeki sözlerini hatırlattı.

Cohen, “ABD ekonomisinin performansı aslında baya iyi durumda. Ekonomik büyüme görüyoruz. Aynı zamanda şirket karlarının artış gösterdiğini de görüyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)