E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisselerinde dalgalı seyir---

ABD hisselerinde dalgalı seyir

ABD hisselerinde dalgalı seyir
12 Kasım 2013 - 19:22 borsagundem.com

​ABD hisseleri, yatırımcıların bilançoları değerlendirmesi ve Fed'in teşvikleri kısacağı zamanla ilgili söylentilerle dalgalanıyor

ABD hisseleri, Dow Jones endeksinin tüm zamanların kapanış zirve rekorunun ardından, yatırımcıların bilançoları değerlendirmesi ve Fed'in teşvikleri kısacağı zamanla ilgili söylentilerle dalgalı bir seyir izliyor. 

Wall Street Journal gazetisinin yayıncısı News Corp., gelirlerinde düşüş açıklamasıyla yüzde 2.9 geriledi. T-Mobile US Inc., 1.8 milyar yeni hisse arz etmesiyle yüzde 3.6 değer kaybetti. ABD'nin ikinci en büyük uydu yayıncısı Dish Network Corp. ise gelirlerinin beklentileri aşmasıyla yüzde 3.1 yükseldi. 
Standard & Poor's 500 endeksi yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 10:18'de 1,769.91 puan oldu. Endeks dünü zirve rekorunun 1 puan gerisinde kapatmıştı. Dow Jones endeksi ise 71 puan, yani yüzde 0.1 kayıpla 15,775.49 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 9.9 aşağısında seyretti. 

Londra'da bulunan KCG Europe Ltd. piyasa stratejistlerinden Ioan Smith, "ABD'de finansal şirketler oldukça iyi bir performansın ardından bu yıl için hesaplamları kapatmaya başlıyor. İyi dönüşler alıp performansı beklentinin üzerine taşıdıysanız, bu yıl karşılığında ne alacaksınız? Bu konuda tartışmalar mevcut" yorumunu yaptı.

Bu çeyrekte S&P 500 ve Dow Jones, Fed'in tahvil alım programını azaltmaktan kaçınması ve ekonomik veriler ile bilançoların beklentileri aşmasıyla zirve rekorlarını kırdılar. Yatırımcılar bu hafta işsizlik başvuruları ve New York bölgesi imalat verilerini bekliyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)