E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisselerinde dalgalı seyir---

​ABD hisselerinde dalgalı seyir

​ABD hisselerinde dalgalı seyir
27 Ocak 2014 - 19:07 borsagundem.com

ABD hisseleri, Caterpillar'ın rallisi ile, Haziran 2012'den bu yana en kötü haftanın ardından dalgalı seyrediyor

ABD hisseleri, Haziran 2012'den bu yana en kötü haftalık performansın ardından, Caterpillar Inc.'in öncülüğünde sanayi hisselerinin ralli yapmasıyla dalgalanıyor.

Caterpillar Inc., hisse geri alımı yapacağını ve gelir tahminlerinin analist beklentilerini aştığını açıklaması sonrasında yüzde 6.1 tırmandı. AT&T Inc., Vodafone Group Plc.'ye teklif yapmayı düşünmediğini açıklamasıyla yüzde 0.3 arttı. Apple Inc., bilanço açıklamadan önce yüzde 1.5 tırmandı. Cisco Systems Inc. ise analistlerin not düşürmesiyle yüzde 0.9 düşüş yaşadı. 

S&P 500 Endeksi büyük bir değişiklik yaşamayarak, New York saati ile 10:17'de 1,790.19 puan seviyesinde kaydedildi. Endeks geçtiğimiz haftayı yüzde 2.6'lık düşüş ile tamamlamıştı. Dow Jones endeksi 16.95 puan, yani yüzde 0.1 yükselerek 15,896.06 puana geldi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 11 üzerinde seyretti. 

Wells Capital Management şef yatırım stratejisti James Paulsen, "Hisselerde uzun bir süredir gördüğümüz ilk büyük çaplı zayıflamayı yaşadık. Bence ne kadar çok alıcının hisse piyasasına yöneldiğine şaşırmış olabiliriz. Caterpillar'ın gelirleri ve görünümü kesinlikle yardımcı oluyor, tabii eğer herkese gelişen ülkelerin bunlara rağmen mücadele ettiğini hatırlatıyorsa, bu toparlanmada küresel ekonomik büyüme daha kapsamlı ve öncekilere göre daha senkronize durumda" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)