E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisselerinde dikkatler Fed'de---

ABD hisselerinde dikkatler Fed'de

ABD hisselerinde dikkatler Fed'de
18 Eylül 2013 - 18:24 borsagundem.com

ABD hisseleri, yatırımcıların Fed toplantısının sonuçlarını beklemesiyle yatay bir seyir

ABD hisseleri, yatırımcıların Fed toplantısının sonuçlarını beklemesiyle yatay bir seyir izlerken, Standard & Poor's 500 Endeksi zirve rekoru yakınlarında seyrediyor.
FedEx Corp., maliyetleri düşürmesiyle gelirlerinin beklentileri aşması sonrasında yüzde 2.6 yükseldi. Dollar Tree Inc. 2 milyar dolarlık geri alım planını açıklamasıyla yüzde 2.9 ilerledi. Adobe Systems Inc. ise online hizmet müşterilerinin 1 milyonu aştığını açıklamasıyla yüzde 7.5'lik ralli gerçekleştirdi.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'in altında yükselerek New York saati ile 09:41'de 1,704.86 puan oldu. Endeks dün 1,704.76 puana kadar yükselerek bütün zamanların en yüksek seviyesi olan 1,709.67'nin 5 puan kadar yakınına geldi. Dow Jones endeksi 25.79 puan, yani yüzde 0.2 gerileyerek 15,503.94 puana düştü. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 7.4 aşağısında seyretti.
Londra'da bulunan Market Securities şef Avrupa stratejisti Stephane Ekolo, "Piyasa oyuncuları Fed varlık alımları zaten fiyatlandığından dolayı pozitif bir seyirde devam edeceklerdir. Bir çok yatırımcı Fed'in aylık varlık alımlarını azaltmasını bekliyor. Bu azaltma 5-15 milyar dolar arasında bir koridorda olabilir" yorumunu yaptı.
Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki günlük toplantısının bugün sonuna gelmeye hazırlanıyor. Analistler arasında ise Fed'in varlık alımlarını ne kadar düşüreceği görüş ayrılıkları yaratmış durumda. Bloomberg News tarafından gerçekleştirilen ankete katılan 64 ekonomistten 33 tanesi Fed'in varlık alımlarını 5 milyar dolar veya daha az düşüreceği tahmininde bulunurken, 31 tanesi 10 milyar dolar veya daha fazla düşeceği tahminini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)