E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisselerinde FED endişesi---

ABD hisselerinde FED endişesi

ABD hisselerinde FED endişesi
15 Ağustos 2013 - 18:13 borsagundem.com

ABD hisselerine neler oluyor, Dün başlayan tedirgin bekleyiş sürecek mi?

ABD hisseleri, işsizlik başvurularındaki beklenmeyen düşüş ve tüketici fiyatlarındaki artışın "azaltım" endişelerini iyice ateşlemesi sonrasında geriledi
ABD hisselerinde Fed endişesi büyüyor  ABD hisseleri, işsizlik başvurularındaki beklenmeyen düşüş ve tüketici fiyatlarındaki artışın Fed'in teşvikleri bu yıl azaltacağı söylentilerini iyice ateşlemesi sonrasında gerileyerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'ni 10 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye gönderdi.
S&P 500'de işlem gören 10 sanayi grubunun tamamı gerilerken, teknoloji ve isteğe bağlı tüketici hisseleri yüzde 1.6'nın üzerinde düşüş yaşadılar. Cisco Systems Inc. ve Wal-Mart Stores Inc., satış beklentilerinin tahminlerin altında çıkmasıyla yüzde 2.2'den fazla değer kaybettiler. NetApp Inc., sonuçları açıklamasının ardından yüzde 1.9  geriledi. Onyx Pharmaceuticals Inc. ise yüzde 7.4 oranında düşüş yaşadı.
S&P 500 Endeksi yüzde 1.3 gerileyerek New York saati ile 1,663.50 puana düştü. Gösterge endeks 2 Ağustos'taki zirve kapanış rekorunun ardından yüzde 2.7 gerilemiş durumda. Dow Jones endeksi 196.71 puan, yani yüzde 1.3, düşüşle 15,140.95 puana geriledi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 26 üzerinde seyretti. ABD tahvil faizleri ise iki yılın en yükseğine ulaştı.
ABD'de tüketici fiyatları endeksi, Haziran ayındaki yüzde 0.5'lik artışın ardından Temmuz'da yüzde 0.2 yükseldi. Artış, Bloomberg anketine katılan 82 ekonomistin tahmin medyanı ile aynı gerçekleşti. Gıda ve yakıt dahil edilmeden yapılan çekirdek ölçüm de aynı şekilde Haziran ayına göre yüzde 0.2 oranında artış gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)