E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD için kabus senaryosu---

ABD için kabus senaryosu

ABD için kabus senaryosu
07 Ocak 2011 - 00:56 borsagundem.com

Pimco'nun yöneticisi Bill Gross, AAA seviyesindeki kredi notunun kaybedilebileceğini göz önünde bulundurak gerektiğini söyledi.

Dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten Pimco'nun yöneticisi Bill Gross, yatırımcıların gelişmekte olan dünya hisse senedi ve tahvil stratejilerini tercih etmeleri ve ABD'nin yanlış yönlendirilen bütçe açığı veren harcamalarının aksak ücret büyümesine yol açabileceği, AAA seviyesindeki kredi notunun kaybedilebileceğini göz önünde bulundurak kredi riskini akıllarından çıkarmamaları gerektiğini söyledi.
Pimco'nun internet sitesinde aylık değerlendirme yayınlayan Gross, Amerikalı politikacıların ve Amerikan vatandaşlarının süretli olarak trilyon Dolar yıllık bütçe açığı verilmesinin maliyeti konusunda net bir vizyonlarının olmadığını vurguladı. Bu durumu eşinin kafasını yiyen dişi peygamber devesinin durumu ile karşılaştıran Gross, "Zavallıların ergeç bu faturayı ödemek zorunda kalacaklarına aldırış etmeden, gelecek nesillerin kafaları katır kutur yeniyor" ifadelerini kullandı.
ABD'nin bütçe açığı veren harcamalarının ülkeyi global olarak daha rekabetçi hale getirmek yerine vadeli emtia ve ürün fiyatlarını yükselteceğini belirten Gross, bunun Amerikalıların ücretlerinin enflasyonun gerisinde kalmasına ve ABD Doları'nın Amerikalı tüketicilerin satın alma güçlerini düşürmesine yol açacağını savundu.
Uzun vadeli tahvillerin giderek daha az cazip hale geldiği uyarısında da bulunan Gross, ABD'nin yönetilemez bir bütçe açığına doğru gidiyor olabileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)