E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD İdlib'i vurdu, Rusya'dan uyarı---

ABD İdlib'i vurdu, Rusya'dan uyarı

ABD İdlib'i vurdu, Rusya'dan uyarı
01 Eylül 2019 - 12:08 borsagundem.com

Rus ordusu, ABD'nin İdlib'deki çatışmasızlık bölgesinde saldırı düzenleyip ateşkesi ihlal ettiğini açıkladı

Rusya'nın Suriyeli Tarafları Uzlaştırma Merkezi, ABD'nin Rusya ve Türkiye'ye bildirimde bulunmadan İdlib'de hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Rusya, ABD'nin İdlib'deki saldırıları bölgedeki ateşkesin riske atıldığını bildirdi.

Öte yandan Esad rejimi, sabah saatlerinde İdlib'in Serakib ilçesi, Cercenaz beldesi ile Tuh, Deyr Şarki ve Deyr Garbi köylerine havan ve roket gibi karadan karaya silahlarla saldırılar gerçekleştirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, önceki gün öğleden sonra rejimin askeri birliklerinin tek taraflı olarak İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde ateşkes ilan ettiğini ve 06.00 itibarıyla geçerli olacağını duyurmuştu.

Esad rejimi, dün de İdlib'in güneyindeki Kefrenbil ilçesi, Cercenaz beldesi, Kefersecne, Hiş, Ureynibe, Has, Deyr Şarki ve Deyr Garbi köylerini havan ve roket gibi karadan karaya silahlarla vurarak ilan ettiği ateşkesi bozmuştu.

Türkiye ve Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde 945 bin 992 sivil yerinden edildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DOĞRU01 Eylül 2019 16:33

    biz geri kabul anlaşmasını yapmasaydık bu iş bu kadar uzamazdı ,avrupa nın baskısıyla bu iş biterdi...tüm politikalar baştan sona yanlış...

  • bahaneci01 Eylül 2019 14:13

    savasin bitmesini istemiyorlar ki..isteseler savasi 24 saatte bitirirler.....abd,rusya ,tum avrupa ,iran,hepside orda,iraki ve suriyeyi paylasani kadar savas bitmez arap ulkelerinin cogunda ayni olmasada benzeri durumlar hep ic savas ,kendi kendilerine yok ettirme politikasi......eger ki TC idami tekrar geri getirmesse icerdeki pislikler temizlenmez ve ilerisi cok tehlikeli,avrupa birligi falan tamemen bir oyalama.birazcik akli olan otursun dusunsun kac sene oldu haalen kapinin onunde bir dilenci misaali,TC biraz sinirlendimi agzina bir parmak bal ucbes sene sessiz...bir an once idami geri getirip TC kendi yoluna gitmek zorunda,aksi taktirde zaman hersyi gozterir ki,tarih tekerrurlerden ibaret olur,gerisi bos kimse kendini kandirmasin.........

  • Boş işler01 Eylül 2019 12:58

    Komşunun evini ocağinı yakarsan o ateş mutlaka sana da bulaşır

  • Tam komedi01 Eylül 2019 12:27

    Idlib elden gidiyah ! Suriye politikası oka saplandı !!! Hadi bakalım çıkın işin içinden.

  • South Park 01 Eylül 2019 12:21

    ABD nin bu adımı işleri iyice kızıştırıyor. Hem abd hem de Rusya Türkiye'nin başına mülteci belasını sarmaya devam ediyor. İdlibde yaşayanları bilinçli olarak sınıra yönlendiriyor adamlar. Gerçekten işimiz zor. Avrupa kapılarını açıp Suriyelileri yunan Bulgar sınırına dayamak şarttır. Çünki AB bu konuda kılını kıpırdamıyor.

  • Yağız 01 Eylül 2019 12:17

    Ateşkes kimle kim arasında?