E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ile AB arasındaki ticaret savaşı yıkıcı olur---

ABD ile AB arasındaki ticaret savaşı yıkıcı olur

ABD ile AB arasındaki ticaret savaşı yıkıcı olur
22 Ağustos 2019 - 13:54 borsagundem.com

ABD Ticaret Temsilcisi'nin Ofisi tarafından hazırlanan veriler ABD ile Avrupa Birliği arasında bir ticaret savaşı yaşanması halinde bunun ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşından daha büyük ve daha yıkıcı etkileri olacağıın ortaya koydu.

CNBC'ye konuşan uzmanlara göre ABD, AB ile bir ticaret savaşına tutuştuğu takdirde Çin ile yaşanan ticaret savaşına göre daha büyük bir kayba uğrayacak.

Berenberg ekonomisti Florian Hense yaptığı değerlendirmede, "2018 rakamlarıya ABD ve AB arasındaki mal ve hizmet ihracatı, ithalatı, ABD ile Çin arasındaki ticaretten yüzde 70 daha fazla. ABD-AB ticareti açık ara ile dünyadaki en büyük ikili ticaret hacmi" diye konuştu.

ABD Ticaret Temsilcisi'nin Ofisi'nin verilerine göre ABD 2018'de Avrupa Birliği'rnden 683,9 milyar dolar tutarında mal ithal, aynı dönemde Çin'den ithalat 557,9 milyar dolar oldu. ABD'nin Avrupa'ya ihracatı 574,5 milyar Dolar olurken, Çin'e ise sadece 179,2 milyar dolar tutarında ihracat yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)