E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ile Çin arasında Washington'da varılacak anlaşma sadece ilk adım olacak---

ABD ile Çin arasında Washington'da varılacak anlaşma sadece ilk adım olacak

ABD ile Çin arasında Washington'da varılacak anlaşma sadece ilk adım olacak
27 Eylül 2019 - 11:33 borsagundem.com

Analistler, ABD ile Çin arasında Washington'da bir anlaşmaya varılsa bile bunun iki ülke arasındaki büyük farklılıkları çözme yolunda sadece ilk adım olacağını ifade etti.

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng'in ABD ile Çin'in yakın iletişim halinde oldukları ve Ekim ayındaki ticaret görüşmelerinde "pozitif ilerleme" sağlanması için hazırlıklar yapmakta olduğu sözlerini China Daily gazetesine değerlendiren analistler, ABD ile Çin arasında Washington'da bir anlaşmaya varılsa bile bunun iki ülke arasındaki büyük farklılıkları çözme yolunda sadece ilk adım olacağını ifade etti.

Analistler, Ekim ayındaki görüşmelerde bir anlaşma sağlansa bile, bu anlaşmanın düzgün, sorunsuz şekilde uygulamaya geçirmesinin ABD politikalarında tutarlılığa bağlı olacağını da vurguladılar. Pekin merkezli düşünce kuruluşu Çin ve Globalleşme Merkezi'nin Başkanı Wang Huiyao, "Her iki ülke de bir anlaşmaya varmanın sadece sürecin başlangıcı olduğunun bilincinde olmalılar. Uzun süredir devam eden anlaşmazlığı sona erdirmek için pragramtik çözümler aramaya devam etmeliler" diye konuştu. Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ekonomisti Chen Dongqi de iki ülke arasındaki ticaret müzakerelerin çok karmaşık, kompleks olduğunu belirterek, "Her iki taraftan hükümet yetkilileri şu anda farklı hükümet birimlerinin gelecek ay yapılacak müzakerelerin detaylarını belirlemeleri ve bunların zeminlerini oluşturmaları için koordinasyonu sağlamaya çalışıyorlar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)