E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD işsizlik başvuruları geriledi---

ABD işsizlik başvuruları geriledi

ABD işsizlik başvuruları geriledi
12 Eylül 2013 - 15:39 borsagundem.com

ABD'de geçen hafta işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin aksine geriledi

ABD'de geçen hafta işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin aksine geriledi.
ABD Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 7 Eylül ile sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları önceki haftaya göre 33 bin kişi azalarak 292 bine geldi. Piyasalarda beklenti başvuruların 7 bin kişi artışla 330 bin olacağı yönündeydi.
Bakanlık, bu düşüşün 2 eyalette bilgisayar güncellemesi nedeniyle olduğunu açıkladı. Bakanlık önceki hafta işsizlik maaşı başvuruları rakamı revize edilmeyerek 323 binde bırakıldı. Dört haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 7 bin 500 düşüşle 321 bin 250 oldu.
İşsizlik maaşından yararlanmaya devam edenlerin sayısı ise 31 Ağustos ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre 73 bin kişi azalarak 2 milyon 871 bin oldu. 4 haftalık ortalamalara göre maaş başvurusundan
yararlananlar 24 bin 750 kişi düşüşle 2 milyon 953 bin olarak açıklandı.
İşsizlik sigortalıların oranı ise aynı dönemde yüzde 2,3'den yüzde 2,2'ye indi. İşsizlik sigortalıların oranı işsizlik maaşından yararlanmaya devam edenler ile işsizlik maaşı başvurularının oranından hesaplanıyor.
ABD'de işsizlik sigortası başvuruları 7 Eylül'de sona eren haftada keskin düşüş gösterdi. İşsizlik sigortası başvuruları 31 bin azalarak 292 bin olarak gerçekleşti. Ekonomistler ise 330 bin olmasını bekliyorlardı. Önceki hafta ise işsizlik sigortası başvuruları 323 bin seviyesindeydi.
DÜŞÜŞ BİLGİSAYAR HATASI
ABD Çalışma Bakanlığı'ndan bir analist yaptığı açıklamada işsizlik sigortası başvurularındaki bu beklenmedik düşüşe neden olarak 2 eyaletin bilgisayar sistemlerini güncellemeleri sonrasında tüm sigorta başvurularını bildirememelerinden kaynaklandığını savundu. Yetkili, Bakanlık politikası çerçevesinde eyaletleri açıklamadı. Analist ayrıca 1 Eylül'deki Çalışma Bayramı tatili nedeniyle de başvuruların düşük kalmış olabileceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)