E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD istihdamını beğenmiyor---

ABD istihdamını beğenmiyor

ABD istihdamını beğenmiyor
09 Eylül 2013 - 15:04 borsagundem.com

Maryland Üniversitesi profesörü Morici, Ağustos rakamlarının zayıf bir istihdam piyasası tablosuna işaret ettiğini söyledi

ABD'de Maryland Üniversitesi'nin uluslararası işletme profesörü Peter Morici, Ağustos'taki istihdam verisini zayıf buldu.
Tarım dışı istihdamda Ağustos ayındaki 169 bin kişilik artışın "normal şartlarda ihtiyaç duyulacak seviyenin yarısı" olduğunu belirterek "Ayrıca normal şartlarda da değiliz" dedi.
İstihdam artışının dörtte üçünün yarı zamanlı pozisyonlardan oluştuğuna dikkat çeken Morici, "İşverenler tam zamanlı işleri birçok yarı zamanlı işe böldü" diyerek, Çalışma Bakanlığı'nın tüm çalışanları aynı şekilde saydığını söyledi.
Morici, diğer tarafta bu kalıcı olarak bastırılmış işgücü piyasası konusunda, işverenler için yarı zamanlı işçi çalıştırmanın maliyetinin daha düşük olmasından ötürü bir başka boyutun daha olduğunu belirtti.
Suriye geriliminin tırmandığı birkaç haftaya kadar Fed'in Eylül'de tahvil alımlarını azaltacağını düşünen Morici, ancak Suriye konusunun kararı değiştirebileceğinin altını çizerek "Bernanke'nin Ocak'ta görevinden ayrılmadan önce bu sürece başlamak istemesinden ötürü Fed yola koyulmak istiyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)