E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD Kongre seçimleri sonrası piyasalar toparlandı---

ABD Kongre seçimleri sonrası piyasalar toparlandı

ABD Kongre seçimleri sonrası piyasalar toparlandı
08 Kasım 2018 - 08:44 borsagundem.com

ABD'de Demokratlar ve Cumhuriyetçiler'in koltuk kapma seçiminden büyük sürpriz çıkmaması piyasalarda dengeleri bozmadı

Asya borsaları yatırımcıların ABD Kongre seçimlerinin büyük bir sürpriz yaşanmadan geçmesi konusunda rahatlamalarının ardından Wall Street'in yükselmesiyle bir ayın zirvesine yükselirken, dolar 2.5 haftanın dip seviyesinden yükseldi.
MSCI Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları endeksi yüzde 0.5 yükseldi. Avustralya borsası yüzde 0.5, Güney Kore'nin KOSPI endeksi  yüzde 1.4 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.9 artış kaydetti.
Piyasanın ABD ara seçimlerinden sonra rahat bir nefes almasıyla Wall Street'in ana endeksleri teknoloji ve sağlık sektörünün öncülüğünde yüzde 2'nin üzerinde artış gösterdi. ABD'de yapılan Kongre seçimlerinde Demokratlar, Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçirirken, Trump'ın Cumhuriyetçi partisi ise Senato'daki çoğunluğunu artırdı. Bölünmüş bir Kongre, Başkan Donald Trump'ın ek vergi indirimleri gibi yeni yasaları yürürlüğe koymasını zorlaştıracak olsa da, yatırımcılar son zamanlarda vergi indirimlerinin ve serbestleşmenin ortadan kaldırılmasını beklemiyorlar. 

DÖVİZ

Dolar yatırımcıların ABD ara seçim sonuçlarını kavrayarak dikkatlerini Fed'in para politikasını sıkılaştırma seyrine çevirmesiyle başlıca para birimleri karşısında dar aralıkta işlem görüyor.
Seçim sonuçları piyasanın beklediği gibi gerçekleşti. İşlemciler daha fazla mali teşvik olasılığının ortadan kalkmasıyla başlangıçta bu sonuca dolar satarak tepki gösterdiler.
Ancak dolar, dikkatlerin politikadan Fed'in para politikasına doğru çevrilmesiyle euro ve
yen karşısında kayıpların çoğunu geri aldı.
Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), iki günlük toplantının ardından bugün akşam politika kararını açıklayacak.
ABD ekonomisinin büyümesi ve enflasyonun toparlanmaya başlamasıyla birlikte Fed, bu yıl üç
kez faiz artırdı. Fed ayrıca Aralık ayında bir, 2019 ortalarına kadar iki faiz artırımı daha sinyali verdi.
Fed'in bugün açıklayacağı kararında faiz oranlarını sabit tutarak, son zamanlardaki politika açıklamalarındaki para politikasını sıkılaştırma yanlısı ifadelerini sürdürmesi bekleniyor.
Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks yüzde 0.23 yükseldikten sonra 96.22'de işlem görüyor.

PETROL

Petrol fiyatları, rekor seviyedeki ABD ham petrol üretiminin aşırı küresel arza ilişkin endişeleri artırmasıyla gerilerken; OPEC içinde arz fazlasını önlemek için bir kez daha üretim kısıntılarının gerekli olabileceği söylemlerini de gündeme getirdi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı 71.93 dolarda bulunuyor. 

ALTIN

Altın fiyatları doların güçlü seyretmesiyle hafif geriledi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,223.70 dolara geriledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)