E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Maduro'nun uçağına el koydu---

ABD, Maduro'nun uçağına el koydu

ABD, Maduro'nun uçağına el koydu
02 Eylül 2024 - 20:44 borsagundem.com

ABD, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kullandığı uçağa el koyduklarını açıkladı

ABD Adalet Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kullandığı uçağa, "yaptırımları deldiği gerekçesiyle" Dominik Cumhuriyeti'nde el koyduklarını bildirdi.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Maduro'nun genellikle dış seyahatlerinde kullandığı uçağa el konulduğu belirtildi. Bakanlık, uçağın paravan şirket aracılığıyla alınıp ABD dışına çıkarıldığını ve Venezuela'ya uygulanan yaptırımları deldiğini savundu.

Maduro'nun "devlet başkanlığı uçağı" olarak kullandığı belirtilen uçağa Dominik Cumhuriyeti'nde el konulmasının, seçimlerden bu yana ABD ile Venezuela arasında iyice gerginleşen ilişkilere yeni bir yük getirmesi bekleniyor.

Venezuela'da 29 Temmuz'da açıklanan sonuçlara göre Maduro'nun yüzde 51,20 oyla devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazandığı açıklanmıştı. Muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado seçim sonuçlarını reddetmişti.

ABD yönetimi ise seçim sonuçlarının şeffaf şekilde açıklanmadığını öne sürerek sonuçların halkın iradesini yansıtmadığını savunmuştu.

WSJ'den Maduro iddiası: Siyasi sığınma teklif edildiWSJ'den Maduro iddiası: Siyasi sığınma teklif edildi

 

Maduro: Saldırının ardında Elon Musk varMaduro: Saldırının ardında Elon Musk var

 

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan, Erdoğan paylaşımıVenezuela Devlet Başkanı Maduro'dan, Erdoğan paylaşımı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baran03 Eylül 2024 06:30

    Haydutluğun bedelini gün gelir ödetirler. Rusya nın  İran ın Canını kim sıkarsa onun malına el koyup Türklerin parasını ödediği uçağını vermeyen şerefsizlere de ve ağa babalarına hesap sorma zamanı uzak değil.