E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Orta Doğu'ya en az 750 takviye asker gönderiyor---

ABD Orta Doğu'ya en az 750 takviye asker gönderiyor

ABD Orta Doğu'ya en az 750 takviye asker gönderiyor
01 Ocak 2020 - 16:32 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Mark Esper, Bağdat'taki büyükelçilikleri önündeki gösteriler ardından, güvenliği artırmak için Orta Doğu'ya 750 Amerikan askeri yollandığını açıkladı.

ABD savaş uçaklarının Irak ve Suriye'de, "İran tarafından desteklenen Şii milis örgütünün mevzileri" olduğu söylenen beş hedefe yönelik bombardımanına tepki olarak patlak veren dünkü protesto gösterileri sırasında, büyükelçilik çevresine toplanan yüzlerce eylemci bir muhafız kulübesini ateşe vermiş ve büyükelçiliği çevreleyen duvarlardan birine hasar vermişlerdi.

Amerikalı yetkililer, geçen Pazar günü gerçekleştirilen hava saldırılarında hedef alınan Haşdi Şabi örgütünü Irak'daki Amerikan tesisleri ve askerlerine yönelik bir dizi saldırıdan sorumlu tutuyor.

Görgü tanıkları dün Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği binası önünde toplanan kalabalığın camları kırdıklarını, ateşler yaktıklarını ve duvarlara iri taşlarla hasar verdiklerini anlatıyorlar.

Buna karşılık CNN televizyonuna bilgi veren bir elçilik yetkilisi göstericilerin Bağdat'ın Yeşil Bölge diye adlandırılan sıkı güvenlikli bölgesinde bulunan binaya girmeyi başaramadıklarını söyledi.

ABD'den vatandaşlarına Irak uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selahattin Ölmez01 Ocak 2020 22:01

    Eğer tüm corağyada Kürtler gercekleri görür ise abd buralarda barınamaz.yoksa keriz gibi kürtleri hep kullanır sonra işleri bitindece terk edip giderler.zaten gelecekte petrolün yerine yeni teknojiler çıkınca başta araplar ve kürtler çok acı çekecekler.mesala 20-30 sene diyelim suna.

  • fafa01 Ocak 2020 21:06

    Zaten Amerika'nın derdi asker göndermekti.Olayları Amerika'nın yetiştirdiği Kürt ajanlar çıkarmıştır.

  • Ozan01 Ocak 2020 19:01

    Yaşasın ABD,onlar olmazsa her yer dikdatör kaynicak.

  • fafa01 Ocak 2020 21:07

    Amerika'ya yaşasın diyen birini duyuyorum.Irak'ı bu hale ben mi getirdim.

  • abdullah01 Ocak 2020 19:51

    abd senin diktatörün sende onın uşağı mısın?