E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaABD paramparça---

ABD paramparça

ABD paramparça
30 Eylül 2013 - 02:28 borsagundem.com

Borç tavanı ile sürenin sonuna gelinirken sürecin 2011'den daha faklı olduğunun da altı çiziliyor.

2011 fiyaskosundan bu yana devam eden borç tavanı tartışmalarını ve karışıklıklarını bir kenara bırakın. Bu günden itibaren, tartışma farklı bir boyuta taşındı.

Jeff Macke Yahoo Finance için yazdığı makalesinde borç tavanı sorunu ele aldı. Ağustos 2011'de Amerika'nın kredi notu düşürüldüğünde piyasalar geçici bir kaos ortamının içine düştü. Endekslerin düşmesi yeni alım fırsatı doğurdu; ama bu sefer de işlerin daha da kötü olabileceği ihtimali belirdi.

Euro Pacific Capital CEO'su ve 'The Real Crash: Amerika Coming Bankruptcy' kitabının yazarı Peter Schiff, şu anki konjonktürle ilgili olarak söylenebilecek en iyi şeyin başka bir ekonomik düşüşle ilgili endişelerin olduğunu söylüyor. Hükümet, herkesin bundan emin olmasını sağladı.

Schiffs ''Amerika şimdiden ülkenin notunu aşağıya indirdiği için S&P 500'e dava bile açtı. Hiç kimse nasıl olursa olsun Amerika Hazinesi'ni aşağıya çekemez'' şeklinde konuştu.

Borç tavanını arttırmanın kesinlikle hiç bir masrafı yükseltmediğine inanan Schiff, aynı zamanda bunun devleti kepenk kapatmaya götürdüğünü ifade ediyor.

Schiff ''Borç tavanını yükseltmemize bonoları ödeyemememiz neden olmuştu. Şimdi paramparça olduk ve hiç bir şeyi ödeyemiyoruz. Borcumuz git gide daha da derinleşiyor.'' dedi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)