E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD petrolü yükselişe geçti---

ABD petrolü yükselişe geçti

ABD petrolü yükselişe geçti
22 Kasım 2013 - 10:11 borsagundem.com

ABD'de işsizlik başvurularının azalmasıyla Batı Teksas ham petrol fiyatları arttı

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), işsizlik sigortası başvurularının azaldığı verilerinin gelmesinin ardından dünyanın en büyük petrol tüketicisinin sürdürülebilir ekonomik toparlanma sinyalleri vermesiyle son üç haftanın en yüksek seviyelerinde işlem gördü.

Vadeli kontratlar New York'da az değişim gösterirken, neredeyse iki ayın ilk haftalık kazancına doğru yol aldı. Amerikan Çalışma Bakanlığı'ndan dün gelen verilere göre işsizlik başvuruları 28 Eylül'den bu yana en düşük seviyeleri gördü. İran'ın nükleer programıyla ilgili uzun zamandır süregelen anlaşmazlığın çözümü için başlatılan küresel toplantıların ilk etabında yine uzlaşmaya varılamadı. Bloomberg anketinin verilerine göre, ABD ham petrol stoklarının artmasıyla, Batı Teksas türü ham petrol (WTI) gelecek hafta düşüş yaşayabilir.

Sydney'deki CMC Markets'in şef piyasa analisti Ric Spooner, "Şu anda iyileşen ekonomik ve talep görünümlerinin olduğu bir senaryomuz var.  Orta Doğu'daki petrol risk primleri geçen haftalarda yara almıştı, bu yüzden anlaşmaya varılırsa olumsuz senaryolar limitlenebilir" yorumunu yaptı.

Ocak ayı vadeli WTI petrolün fiyatı, Nymex'te Singapur saatiyle 15:45'te varil başına 21 sent düşerek, 95.23 dolardan işlem gördü. Dün yüzde 1.7 (1.59 dolar) yükselerek 95.44 dolara ulaşmış ve 31 Ekim'den beri gösterdiği en yüksek kapanış olmuştu. Fiyatlar bu hafta yüzde 1.5 artış gösterdi.

Ocak ayı vadeli Brent ise 18 sent düşerek Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 109.90 dolardan işlem gördü. Batı Teksas'a olan primi 14.67 dolardı. Aradaki fark yükselişin ikinci gününe geçerek 14.64 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)