E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD piyasalarında Yellen kafa karıştırdı---

ABD piyasalarında Yellen kafa karıştırdı

ABD piyasalarında Yellen kafa karıştırdı
16 Temmuz 2014 - 05:43 borsagundem.com

Açılış öncesi verilerle güne yükselişle başlayan ABD borsalarında Fed Başkanı Yellen'in konuşması sonrası yön aşağıya döndü

Geçen haftaki kayıpların ardından dün biraz toparlanma gösteren ABD borsaları Fed Başkanı Janet Yellen’in konuşması sonrasında dün karışık seyir izledi. 

Haftanın ikinci işlem gününde ABD’de yoğun gündemin yanı sıra Yellen’in açıklamaları öne çıktı. Faizin daha uzun süre düşük kalacağını kaydeden Yellen, ekonominin iyileştiğini ama tam düzelme görülmediğini vurguladı. İstihdamda da kayda değer iyileşme olmadığını dile getiren Yellen, bio-teknoloji sosyal medya tarafında küçük firmalarda değerlendirmelerin aşırı yüksek olduğuna dikkat çekti. 

Yellen’in konuşması öncesinde ABD devleri JP Morgan ve Goldman Sachs’ın ikinci çeyrek NY Empire imalat endeksi beklentilerin çok üzerinde geldi. Veriler sonrasında ABD borsalarında açılış yükselişle oldu. Dow Jones 16 puanlık yükselişle güne başladı. S&P 500 2 puan, Nasdaq da 5 puan yükselişle açıldı. Ancak Yellen’in açıklamalarının sonunda ABD endekslerinde yön aşağı döndü.

Kapanışta Dow Jones yüzde 0.03’lük yükseliş ile 17.610 puana ulaştı. S&P 500 yüzde 0.19 kayıpla 1.973 puana geriledi. Nasdaq ise yüzde 0.54 geri çekilme ile 4.416 puana düştü. 

Analistler, yatırımcıların Yellen'ın yarın ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı konuşmanın yanı sıra haziran ayı sanayi üretimi ve üretici fiyat endeksi verilerini de takip edeceğini belirtiyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)