E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD piyasalarını bekleyen 5 risk!---

ABD piyasalarını bekleyen 5 risk!

ABD piyasalarını bekleyen 5 risk!
02 Ocak 2014 - 07:16 borsagundem.com

ABD'de piyasaların 2014 yılında karşılaşabileceği beş risk araştırıldı. İşte yanıtı...

ABD'de piyasalar 2013 yılını beklentilerin üzerindeki seviyelerde tamamladıktan sonra gözler yeni yıldaki performansa çevrildi.

CNBCe, ABD piyasalarının bu yıl karşılaşabileceği beş risk olduğunu belirtti ve onları şöyle sıraladı:

FAİZ ORANLARI

Fed'in aylık 85 milyar dolar büyüklüğündeki varlık alımlarında 10 milyar dolar azaltmaya gideceğini açıklamasının ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 3'ü aştı. Analistler faizlerdeki hızlı yükselişin mortgage faizlerini de yukarı çekerek ABD'nin yeni toparlanmaya başlayan emlak piyasasını olumsuz etkileyebileceğini söylüyor.

DÜŞÜK ŞİRKET KÂRLARI

ABD'de Ocak ayının ortalarında başlayacak bilanço sezonuyla birlikte hisse piyasalarının yılın ilk testine tabi tutulacağı belirtiliyor. BMO Private Bank'tan Jack Ablin, "Bilançolar açıklandığında beklentinin altında kalan kâr oranları görebiliriz. Böyle bir durumda tüm zamanların zirvesinde seyreden piyasalar ilk ciddi sınava tabi tutulmuş olacak" ifadelerini kullandı.

ENFLASYON

Fed'in varlık alımlarını azaltmasıyla birlikte emtia fiyatlarındaki gerilemeye paralel olarak enflasyon öngörüleri de düştü. Ancak bir grup analist, ekonominin güçlenerek enflasyonu artırıcı etki yapabileceği uyarısında bulunuyor. Oppenheimer Varlık Yatırımı'ndan John Stoltzfus, "Piyasada ekonominin iyiye gittiği ve daha yüksek faiz oranlarını destekleyebileceği yönde bir algı oluşması bile enflasyon beklentilerinin artmasında etkili olacaktır" dedi.

WASHINGTON

Borç tavanı tartışmalarının önümüzdeki haftalardan yeniden başlayabileceği endişeleri sürse de, çoğu analist ABD Kongresi'nin ipleri önceki sefer kadar germesini beklemiyor. Citigroup Baş Hisse Stratejisti Tobias Levkovich, Ekim 2013'teki bütçe krizinden ötürü ülkedeki her iki siyasi partinin de suçlandığını hatırlattı. Levkovich, yaklaşan ra seçimler öncesinde Cumhuriyetçilerin yeni bir kriz çıkarmayı göze alamayacağını da ekledi.

JEOPOLİTİK RİSKLER

ABD'yi bekleyen risklerden sonuncusunun jeopolitik etkenler olduğu belirtildi. Citigroup'tan Levkovich, özellikle gelişen piyasalardan gelecek kur etkilerinin ABD'de olumusuzluğa yol açabileceğini söyledi. Stoltsfuz ise Çin'deki kredi daralmasının ABD piyasaları üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtti. ABD'nin petrol ve gaz üretimini artıracak olmasının ise enerji fiyatlarını aşağı çekerek özellikle Rusya ve Ortadoğu ekonomilerinde bozulmalara yol açabileceği de ifade edildi.
ABD'de piyasalar 2013 yılını beklentilerin üzerindeki seviyelerde tamamladıktan sonra gözler yeni yıldaki performansa çevrildi. CNBC.com, ABD piyasalarının bu yıl karşılaşabileceği beş risk olduğunu belirtti ve onları şöyle sıraladı: FAİZ ORANLARI Fed'in aylık 85 milyar dolar büyüklüğündeki varlık alımlarında 10 milyar dolar azaltmaya gideceğini açıklamasının ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 3'ü aştı. Analistler faizlerdeki hızlı yükselişin mortgage faizlerini de yukarı çekerek ABD'nin yeni toparlanmaya başlayan emlak piyasasını olumsuz etkileyebileceğini söylüyor. DÜŞÜK ŞİRKET KÂRLARI ABD'de Ocak ayının ortalarında başlayacak bilanço sezonuyla birlikte hisse piyasalarının yılın ilk testine tabi tutulacağı belirtiliyor. BMO Private Bank'tan Jack Ablin, "Bilançolar açıklandığında beklentinin altında kalan kâr oranları görebiliriz. Böyle bir durumda tüm zamanların zirvesinde seyreden piyasalar ilk ciddi sınava tabi tutulmuş olacak" ifadelerini kullandı. ENFLASYON Fed'in varlık alımlarını azaltmasıyla birlikte emtia fiyatlarındaki gerilemeye paralel olarak enflasyon öngörüleri de düştü. Ancak bir grup analist, ekonominin güçlenerek enflasyonu artırıcı etki yapabileceği uyarısında bulunuyor. Oppenheimer Varlık Yatırımı'ndan John Stoltzfus, "Piyasada ekonominin iyiye gittiği ve daha yüksek faiz oranlarını destekleyebileceği yönde bir algı oluşması bile enflasyon beklentilerinin artmasında etkili olacaktır" dedi. WASHINGTON Borç tavanı tartışmalarının önümüzdeki haftalardan yeniden başlayabileceği endişeleri sürse de, çoğu analist ABD Kongresi'nin ipleri önceki sefer kadar germesini beklemiyor. Citigroup Baş Hisse Stratejisti Tobias Levkovich, Ekim 2013'teki bütçe krizinden ötürü ülkedeki her iki siyasi partinin de suçlandığını hatırlattı. Levkovich, yaklaşan ra seçimler öncesinde Cumhuriyetçilerin yeni bir kriz çıkarmayı göze alamayacağını da ekledi. JEOPOLİTİK RİSKLER ABD'yi bekleyen risklerden sonuncusunun jeopolitik etkenler olduğu belirtildi. Citigroup'tan Levkovich, özellikle gelişen piyasalardan gelecek kur etkilerinin ABD'de olumusuzluğa yol açabileceğini söyledi. Stoltsfuz ise Çin'deki kredi daralmasının ABD piyasaları üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtti. ABD'nin petrol ve gaz üretimini artıracak olmasının ise enerji fiyatlarını aşağı çekerek özellikle Rusya ve Ortadoğu ekonomilerinde bozulmalara yol açabileceği de ifade edildi.

Devamı için: http://www.cnbce.com/haberler/dis-haber/abd-yi-bekleyen-bes-risk
Copyright © cnbce.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)