E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD rahibin yanında 15 tutuklunun salıverilmesini istedi---

ABD rahibin yanında 15 tutuklunun salıverilmesini istedi

ABD rahibin yanında 15 tutuklunun salıverilmesini istedi
09 Ağustos 2018 - 11:53 borsagundem.com

Türk ve ABD heyetleri görüşmelerini tamamladı ve istekler masaya kondu

Türk heyetinin dün gerçekleştirdiği Washington temasları sonrasında diplomatik kaynaklar görüşmenin detaylarını verdi. Diplomatik kaynaklara göre ABD, serbest bırakılmasını istediği 15 kişinin listesini verdi. Kulislerde görüşmeyi çıkmazsa sokan detayın ise ABD'nin Türk heyetinden ABD vatandaşlarının salıverilmesine ilişkin yazılı bir taahhüt istemesi olduğu iddia edildi.

ABD ile, iki Türk Bakan’a yaptırım uygulanmasına kadar varan krizi aşmak için Washington’a giden Türk heyetinin görüşmelerinden somut bir uzlaşma çıkmadı. Görüşmeler sonunda ABD ve Türkiye, sadece “temaslara devam etmek” konusunda anlaştı. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmelerde Türk heyetine ayrıca, sadece Rahip Andrew Brunson’un serbest kalmasının yetmeyeceğini, halen Türkiye’de tutuklu bulunan 12 ABD vatandaşı ile, ABD’nin Türkiye temsilciliklerinde çalışan tutuklu iki Türk vatandaşı Hamza Akçay ve Metin Topuz’un da tahliyesinin beklendiği bildirildi.

Diplomatik kaynaklara göre görüşmeleri çıkmaza sokan gelişme ise, Amerikan tarafının Türk heyetinden Amerikan vatandaşlarının salıverilmesine ilişkin yazılı bir taahhüt istemesi oldu. Türk heyetinin ABD Hazinesi’ndeki görüşmelerinde ise ana konuyu İran’a yönelik Amerikan yaptırımları oluşturdu. Edinilen bilgiye göre Türk tarafı ABD’den, özellikle Kasım ayında İran’a yönelik başlayacak ABD petrol ve doğalgaz yaptırımlarına karşı, Türkiye’ye İran’la mevcut kontratlar çerçevesinde “ayrıcalık” tanınmasını istedi.

ABD tarafının bu konuda da net bir “evet” yanıtı vermediği öğrenildi. Türk ve Amerikan heyetleri, “görüşmelerin daha üst düzeyde devam etmesi” konusunda da uzlaştı. Sözcü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cngvr.09 Ağustos 2018 21:14

    Kazan doğururken iyi,Kazan ölünce kötü mü.

  • Yorum09 Ağustos 2018 15:41

    Bu türkiyeyle abd nin birdaha dost olamayacağının ilk adımı

  • dik 09 Ağustos 2018 14:46

    dik dur eğilme diye slogan atan yandaşlar nerde...dolar yükselince hükümet apar topar abdye heyet gönderdi ...bumudur dik duruş :)) :D

  • zabıt09 Ağustos 2018 15:21

    sen nerenin yandaşısında seviniyorsun.. alçak hain

  • Sivaslı Raci09 Ağustos 2018 13:16

    Bütün bu gelişmeler çok gurur ve onur kırıcı. Adamların ayağına gidip aman şunun şöyle yapın diyoruz. Şu anda döviz rezervimiz çok yetersiz düzeyde, Büyüme durmasın diye faiz artırım sarmalına da girmiyoruz, Bunu bilen spekülatörler de TL ye karşı hücum ediyor. Devlet Başkanımız Sn. Tayyip Erdoğan böyle durumları daha önce de yaşadı ve sonunda hep kazanan oldu. Dua edelim bu sefer de başarılı olsun.

  • Cenk09 Ağustos 2018 13:04

    Aslinda bu asagidaki yoldaslarimin yorumlarindaki anatemaya pek katilmiyorum. taraflar arasinda, bariz ve buyuk bir guc denegesizligi var. ancak tartisma konusuna bakinca, ABD, Turklerden ajanlarini geri istiyor. Yani tablo su ki; Turkler, ABD devinin ajanlarini bozguna ugratmis, adamlarda yandim anam deyip guc dengesizliklerinin tamamini kullanmaya mecbur kalmislar. ABD'yi bu derece dengesiz davranmaya iten politikacilarimizi kutluyorum. Nihayet bu islerden biseyler ogrendik sanirim. Peki ya sonra? sonrasi bende daha aydinlik. korkmadan yurumek lazim. ABD iran yaptirimlari uygulasin, bizde gider irandan enerji alir, yerine sanayi satariz. Bakarsin, Rusya ve Cin'de bize katilir, masaya iki tabak daha koyariz. Asya'nin kaynaklari butun dunyayi besliyor'da kendine mi yetemiyor!!!? yapmayin yoldaslar :)

  • NES09 Ağustos 2018 13:02

    ULAN BU PAPAZ SUÇLUYSA.NİYE SALALIM.YOK SUÇSUZSA ADAMI NİYE BAKIYORUZ.BU NASIL ADALAET YUKARIDA ALLAH VAR.KİM SUÇLUYSA CEZASINI ÇEKSİN

  • Keklik09 Ağustos 2018 12:33

    Ekonomik gücün zayıf olursa, Osmanlı gibi kapitülasyon vermek zorunda kalırsın. İnşaata yatırım yapılacağına fabrika kurulmalıdır. Bir ülke hem saman hem de inek ithal ediyorsa kesinlikle kötü yonetiliyordur

  • Güldüm!09 Ağustos 2018 14:15

    Bir ülke hem et ithal ediyorsa diyorsun hem saman ithal ediyor diyorsun bugün millet Google'da Dolar/TL arasındaki dengesizlik veya Dolar kurları hep yukarı doğru neden seyrediyor diye soru sorduklarında cevap olarak ; Arz-Talep dengesi diye işin içinden çıkıyorlar bende sana aynı cevabı vererek işin içinden sıyrılıyorum. Diyeceksin ki Çiftçiye destek versin Hayvancılığa destek versin niye ithal ediyoruz diyeceksen ona da kısa öz bir cevapla belirteyim madem bu kadar çok düşünüyorsun Ülkeni bırak işini bırak borsayı sen yap kardeşim. Saygılar :)

  • Bika09 Ağustos 2018 13:22

    Atak helikopterinin motoru ABD'ye ait ve ABD'den izin almadan yurt dışı satış yapılamıyor. Tasarım İtalyan !

  • spymaan09 Ağustos 2018 12:55

    1,5 milyar $ sattığımız ATAK helikopterlerde ithal edilen samanın ve ineğin fiyatını düş.. Saman ve inek mevzusunuda daha iyi araştır bence

  • gümlet09 Ağustos 2018 12:25

    Olumsuz gelişmeler devam ederken,borsa rekor üstüne rekor kırıyor,,,gel gel yapıyorlar,,çok dikkatli olunmalı.

  • iso09 Ağustos 2018 12:22

    Sakın bırakma onları REİS hatta dava fazla abd vatandaşı tutuklanmalı büyük lider ve büyük ülke olmak bunu gerektirir. Dik dur reis aldık dolarları arkandayız!

  • Vatandaş09 Ağustos 2018 12:13

    Şimdi tutuklular konusunda gelişme yok ama İran yaptırımları konusunda olumlu karar çıkabilir, bunu mu çıkartıyoruz bu açıklamalardan? Madem bitti görüşmeler, çıkıp 2 cümle açıklama yapsanız da milleti çatlatmasanız olmaz mı?

  • dd09 Ağustos 2018 12:03

    ADAMI SOLARLAR REZİL OLMAYAMI GİTTİNİZ. BİZ SADECE PAPAZ DERKEN 15 KİŞİ DAHA EKLENDİ.