E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD savaş uçakları İran için havalandı---

ABD savaş uçakları İran için havalandı

ABD savaş uçakları İran için havalandı
13 Mayıs 2019 - 21:22 borsagundem.com

Albay Urban,"Onlar (F-15 ve F-35ler) ABD kuvvetlerini ve menfaatlerini en iyi şekilde savunmak üzere konuşlandırıldılar. Arap (Basra) Körfezi'nde savunma amaçlı caydırma devriyeleri gerçekleştiriyorlar" dedi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, ABD Hava Kuvvetlerine bağlı F-15 ve F-35 uçaklarının, Basra Körfezi'nde İran'a yönelik "caydırma devriyeleri" gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Albay Urban, "Onlar (F-15 ve F-35'ler) ABD kuvvetlerini ve menfaatlerini en iyi şekilde savunmak üzere konuşlandırıldılar. Arap (Basra) Körfezi'nde savunma amaçlı caydırma devriyeleri gerçekleştiriyorlar." dedi.

Bu uçuşların, güç gösterisi olarak nitelendirilip nitelendirilmeyeceğine ilişkin de Albay Urban, "Bu bir güç gösterisi değil de saldırganlığı caydırma amaçlı varlık gösterisidir. Bu, ABD kuvvet ve menfaatlerini en iyi savunacak şekilde bir konuşlandırmadır." yanıtını verdi.

ABD, geçen hafta İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla "USS Abraham Lincoln" Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü körfeze sevk etmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD'ye ait hedeflere saldırı hazırlığında bulunduğu iddiasıyla yaptığı bu sevkiyatın ardından "USS Arlington" amfibi çıkarma gemisini ve bir Patriot hava savunma bataryasının da bölgeye gönderildiğini duyurmuştu.

Diğer taraftan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran'ın BAE açıklarında dört ticaret gemisine sabotaj yaptığını iddia etmişti.

BAE yönetiminin gemilerdeki hasarı incelemek üzere ABD'den yardım istediği de ileri sürülmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim14 Mayıs 2019 00:20

    Insallah iran birkac abd ucagi dusurur bir ikide gemi vurursa cok iyi olur

  • Vatan Sever14 Mayıs 2019 06:30

    Savaş olmasın barış olsun savaşmasınlar sevişsinler

  • ALAATTİN CAMGÖZ14 Mayıs 2019 00:08

    ilahi adalet yerini bulacaktır.bu işin sonu kötü olacak abd ve israil in işi çok zor artık belkide israil haritadan tamamen bir daha olmamak üzere silenecek.

  • Totem14 Mayıs 2019 00:04

    Senin kitapta hep kazanmak icin ne gerekirse yapmak var.Iftira, yaniltmaca,itham say gitsin!

  • erol g.13 Mayıs 2019 23:55

    BASRA KÖRFEZİ KUTSAL KİTAP TEVRAT'A GÖRE ADEM HAVVA'NIN YAŞADIĞI İNSANLIĞIN BAŞLADIĞI YERDİR AYNI TOPRAKLAR İNSANLIĞIN SON BULDUĞU YERE DÖNÜŞMESİN

  • Sait14 Mayıs 2019 00:19

    Ademle havvanin yasadigi yer kizildeniz kiyilari degilmiydi

  • CAFER KILIÇ14 Mayıs 2019 00:09

    sallama recep gercek bir tevrat dünya üzerinde yok ki.o dediğin tevrat insan yazımı olan sahtekarların kalema aldı bir kitaptan ibaret.o dediğin tevrat yüzlerce kez yazılmıştır.