E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD seçim anketlerinde kim önde?---

ABD seçim anketlerinde kim önde?

ABD seçim anketlerinde kim önde?
20 Ekim 2016 - 09:08 borsagundem.com

8 Kasım'da yapılacak olan ABD seçimleri için nefesler tutuldu. Anketler ne diyor? Akşam yazarı Deniz Gökçe bugünkü yazısından birbirinden farklı anket sonuçlarını paylaştı. İşte o yazı

ABD uzun zamandır görülmemiş bir 'sokak çatışması' havası içinde geçen bir seçim öncesi dönemi yaşamakta.Bu ülkede 30 yaşından 40 yaşına kadar tam 11 yıl yaşamış, öğrencilik ve sonra da öğretim üyeliği yapmış bir insan olarak, birkaç seçim görmüştüm ama bu seferki sokak havasındaki seçim gibi bir seçim öncesi hiç görmemiştim .

Trump taraftarları Cumhuriyetçi Parti sempatizanlarına seçimde hile yapılacağını düşündüklerini ve bu nedenle de seçim oylaması yapılan yerlere gidip 8 Kasım günü yapılacak olan seçimde hile yapılmasını, oy çalınmasını engelleme de gerekirse, duruma müdahale edip hakim olmalarını söylüyorlar. Çünkü geçmişte ABD seçimlerinde çok oy çalındığını söylüyorlar. Bunu da ilk defa duyuyorum!

Ama diğer taraftan bakılırsa da çeşitli ve farklı, ama büyük medya unsurlarında yapılan anketler de var. Bunlardan NBC News ve de Wall Street Journal tarafından ortak yapılan bir anket Bayan Clinton Bay Trump’ı yüzde 11 puan daha fazla oy alarak geçtiğini, bu açık farkta da Trump’ın televizyonda gösterilen, geçmiş ve bugünkü, uygunsuz kadın-erkek ilişkileri yaklaşımı sorunlarının ortalığa çıkmasının önemli bir rol oynadığı, elde edilen bulgular arasında.

Diğer taraftan da ABC ve de Washington Post tarafından ortak yapılan ankette ise Bayan Clinton’un yüzde 47 oy alabileceği, Bay Trump’ın ise yüzde 43 oyda kalabileceği sonucu gündeme gelmiş. Yani yüzde 11 düzeyinden daha küçük bir fark oluşabileceği de gündeme getiriliyor.

Anketlerin detaylarına bakıldığında Bayan Clinton kadınlar arasında Trump’ı tam 20 puan ile geçmekte imiş.

Diğer taraftan erkekler arasında ise Trump’ın yüzde 3 önde olduğunu gündeme getiren anketler varmış. Eylül ayında ise iki adayın oyları kabaca eşit duruma gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)