E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD seçimleri Avrupa solu için de umut oldu---

ABD seçimleri Avrupa solu için de umut oldu

ABD seçimleri Avrupa solu için de umut oldu
08 Kasım 2018 - 04:34 borsagundem.com

Yabancı karşıtı söylem ve kararlarıyla dünyadaki aşırı sağcılara cesaret veren ABD Başkanı Trump'ın, seçimlerde Temsilciler Meclisi'ni Demokratlara kaptırması, Avrupa solu için de umut oldu

ABD'de önceki gün yapılan Kongre ara seçimlerinde Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğun 8 yıl aradan sonra Demokratların eline geçmesi, Trump'ın ırkçı söylem ve kararlarına seçmenin sarı kartı olarak değerlendirildi. Aşırı sağın ivme kazandığı Avrupa'da da ABD'deki seçim sonuçları sol partileri umutlandırdı. 

Güven Özalp'in Hürriyet'teki haberine göre AB’den ABD’deki araseçimlere ilişkin en dikkat çeken mesajlar siyasetin sol yelpazesinden geldi.

Mayısta yapılacak Avrupa seçimlerinde merkez solun adayı olan AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Demokratların kazanımlarını başarı olarak niteledi. Timmermans, sosyal medya mesajında, “Korkuya karşı umudu, kabalığa karşı inceliği, ırkçılığa karşı kaynaştırmayı, ayrımcılığa karşı eşitliği seçen ABD’deki seçmenlerden esinlendim. Değerleri için ayağa kalktılar. Biz de aynısını yapacağız” ifadelerini kullandı.

Sol eğilimli üyelerden AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici de Trump’ın araseçimlerden çıkan sonucu ‘şahane bir zafer’ olarak nitelediği sosyal medya mesajına atıfta bulundu. Moscovici “Güçlü Cumhuriyetçi dalaverelerine rağmen Demokratlar sekiz yılda ilk kez Temsilciler Meclisi’ni kazandı. Trump haklı. Bu akşamki şahane başarı” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)