E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD seçimleri öncesi piyasalar---

ABD seçimleri öncesi piyasalar

ABD seçimleri öncesi piyasalar
08 Kasım 2016 - 08:42 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda ABD seçimleri öncesi piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Aylardır en az Fed faiz kararı kadar piyasaları meşgul eden Amerikan seçimlerinde, son raunt bugün. Küresel piyasalar seçimler öncesi temkinli görünürken, doların tüm para birimleri karşısındaki değer kazancı devam ediyor.
Haftanın ilk işlem gününde petrolde yukarı yönlü hareket bu sabah itibariyle yerini satışa bırakırken, altının 1280 seviyesindeki hareketi devam etmekte.
Öte yandan, endeksler bazından baktığımızda, S&P500 endeksinin 9 gün süren düşüşünü durdurduğu ve yükselişe geçtiğini görmekteyiz. Trump’ın kazanabilme ihtimaliyle sert satış baskısına maruz kalan Meksika pezosunda ise yükseliş sürmekte.
Öte yandan Çin dış ticaret verilerindeki bozulma sonrasında Avusturalya dolarında satış baskısı devam etti.
Anketlerde Trump’ın biraz önünde yer alan Clinton’ın seçilmesi durumunda piyasaların rahatlayabileceği görüşü ağırlık kazanırken, FBI’ın soruşturma açılmayacağına dair açıklamaları sonrasında piyasalarda risk iştahı artmasına rağmen, bu hareket sınırlı kaldı.
Amerika’da seçim sonuçları Salıyı Çarşambaya bağlayan sabah Asya piyasaları seans saatlerinde duyurulması bekleniyor.
Çin’in ihracatındaki 7 aylık düşüş piyasaları tedirgin eden bir diğer unsur. Öte yandan yatırım kuruluşlarının seçim sonuçlarına dair yaptıkları tahminlerde Goldman Sachs’ın seçimlerde “Clinton kazanır” öngörüsü ilgi çekiciydi.
Goldman Sachs öngörülerinde nevada gibi demokratların kazanma ihtimalinin yüksek olduğu yerlerde Clinton’ın kazanma olasılığının anket sonuçlarından daha güçlü olduğu ifadesi dikkat çekiciydi.
İç ekonomik gündeme baktığımızda ise Ocak – Ekim döneminde nakit dengesinin 4.77 milyar TL fazla verdiğini görmekteyiz. Dün 3 saat süren Güvenlik Toplantısı sonrası son yaşanan gelişmeler ve sınır ötesi operasyon masaya yatırıldı.
3.17 seviyesine yükselip yeni bir rekor kıran dolardaki yükselişe rağmen BIST100’deki toparlanma ve yeniden 75.500’ün üzerine yükseliş önemliydi.
Bugünün gündemine baktığımızda bu sabah itibariyle gelen bilançolarda Koç Holding’in 3Ç net karının 980.9 milyon TL ile 838.3 milyon TL’lik beklentinin üzerinde gelmesi dikkat çekiciydi. Öte yandan İzmir Demir-Çelik’in 3Ç zararı 25.5 milyon TL oldu. Geçen sene aynı dönemde zararı 112.2 milyon TL idi.
Hazinenin DİBS ihalelerine ilişkin saat güncellemesini de hatırlatalım. Buna göre, saat 11:00 olan ROT açıklama saati 14 Kasımdan itibaren 12:00 olurken, ROT’a son teklif verme saati 10:30’dan 11:30’a çıkarıldı.
Bugün takip edeceğimiz verilerde Avrupa’da Almanya, İngiltere ve Türkiye’de sanayi üretimi verilerinin yanında Avrupa Maliye Bakanları Toplantısı yakın takibimizde olacaktır.
Bununla birlikte Mehmet Şimşek’in Türk Telekom ile ilgili kredi borçlarının vadesinden ödenmediğine ilişkin haberlere istinaden, konunun Türk Telekom ile ilgili olmadığını, Türk Telekom’un %55 hissesine sahip olan Oger Telekomünikasyon ile ilgili olduğu açıklamasını not düşelim.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)