E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD stok verileri petrol fiyatını düşürdü---

ABD stok verileri petrol fiyatını düşürdü

ABD stok verileri petrol fiyatını düşürdü
29 Kasım 2017 - 23:19 borsagundem.com

ABD'de açıklanan petrol stok verilerinin ardından ham petrol fiyatları günü düşüşle tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

New York Ticaret Borsası'nda Ocak vadeli petrol sözleşmeleri günü yüzde 1.2 oranında değer kaybı ile 57.30 dolar seviyesinden sabitlenerek tamamladı. Londra Intercontinental Exchange (ICE) Borsası'nda Brent türü petrol ise yüzde 0.81 oranında düşüşle 62.73 dolar seviyesinden günü tamamladı.

Ham petrol fiyatlarındaki düşüş ABD'de açıklanan petrol stok verilerinin ardından hızlandı. ABD Enerji Enformasyon Ajansı tarafından yapılan açıklamada ham petrol stoklarında beklentilerin üzerinde bir düşüş yaşanmış olsa da benzin ve dizel ürün stokları beklenmedik bir düşüş yaşadı. Yapılan açıklamaya göre 24 Kasım tarihinde sona eren bir haftalık sürede petrol stokları bir önceki haftaya göre 3.4 milyon varillik düşüş yaşadı. Beklentiler düşüşün 2.3 milyon varil düzeyinde olacağı yönündeydi.
Öte yandan Benzin stokları 3.6 milyon varil ve dizel ürün stokları 2.7 milyon varil artış yaşadı. Beklentiler benzin stoklarının 1.2 milyon varil artacağı ve dizel ürün stoklarının 230 bin varil azalacağı yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)